Wow: dít doet waterkers voor je lichaam

Je kunt je voedingspatroon heel gemakkelijk gezonder maken door er één ingrediënt aan toe te voegen: waterkers. Dít doet het namelijk voor je lichaam.

Wow: dít doet waterkers voor je lichaam

Welk dieet je ook volgt en of je nu veganist, vegetariër, pescotarïer of vleeseter bent, je kunt je voedingspatroon héél gemakkelijk een stukkie gezonder maken door er één ingrediënt aan toe te voegen: waterkers.

Waterkers is een kruidachtig plantje uit de kruisbloemenfamilie met een wat bitter en pittig smaakje, een beetje à la rucola. Je kunt het toevoegen aan salades, sandwiches, soepen, sauzen, smoothies… En dat wil je. Want waterkers is héél gezond. Dít doet het namelijk voor je lichaam:

1. Het geeft je lijf een health boost

Waterkers bevat extreem veel vitaminen en mineralen. Zo bevat het bijvoorbeeld meer vitamine C dan sinaasappelen, meer ijzer dan spinazie, meer vitamine E dan broccoli, meer calcium dan melk en barst het van de vitamine A en K.

2. Het maakt je huid zichtbaar mooier

Uit een kleinschalig onderzoek van The Watercress Alliance bleek dat het eten van 80 gram waterkers per dag zichtbaar poriën verfijnt, onzuiverheden vermindert en pigmentvlekken én rimpels doet verdwijnen.

3. Het is goed in de strijd tegen kanker

Steeds meer onderzoek toont aan dat waterkers ingrediënten bevat die kanker kunnen bestrijden en die de kans op verschillende soorten kanker, waaronder long- en borstkanker, kunnen verkleinen.

4. Het ondersteunt een gezonde schildklier

En het is belangrijk dat je schildklier goed functioneert, zodat je stofwisseling niet té snel of té langzaam gaat, met allerlei nare bijeffecten als gevolg. Nog zo’n superfood die je schildklierfunctie neutraliseert? Kelp.

5. Het is goed voor je bloedsuikerspiegel

Waterkers bevat een specifieke antioxidant die je bloedsuikerspiegel doet dalen en die je gevoeligheid voor insuline aanwakkert. Ideaal in de strijd tegen diabetes. (En zoals de krantenkoppen onlangs massaal vermeldden: 1 op de 3 Nederlanders krijgt diabetes type 2).

Lees ook: