Spice it up! 6 redenen om pittig te eten

Peperfan? Good for you! Heet eten heeft namelijk allerlei gezondheidsvoordelen. We zetten er een paar voor je op een rijtje.

Spice it up! 6 redenen om pittig te eten

Peperfan? Good for you! Als je lijf goed op pittig eten reageert (en je niet zit te zweten als een otter en post-maaltijd maagpijn hebt), is het helemaal niet verkeerd om aan je pittige cravings toe te geven. Sterker: heet eten heeft allerlei gezondheidsvoordelen. We zetten er een paar voor je op een rijtje.

1. Sterke maag

Vroeger werd gedacht dat pepers slecht waren voor de maag, maar nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat pepers de maag juist beschermen tegen maagzweren. Dat komt onder andere doordat maagzweren vaak veroorzaakt worden door de bacterie Helicobacter pylori: een bacterie die door het hete stofje in pepers, capsaïcine, mogelijk gedood wordt.

2. Oh la la libido

Wil je je libido een boost geven, kook dan niet met pepers maar met ginseng en saffraan. Volgens Dr. Joseph Mercola werken deze wortel en specerij beide als afrodisiacum.

3. Kleinere kans op kanker

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de capsaïcine in pepers verschillende soorten kankercellen kan vernietigen (al moet je daarvoor wel héél veel pepers eten).

4. Minder zout

Wie pittig eet, is geneigd minder zout aan zijn eten toe te voegen. Goed voor van alles en nog wat.

5. Lagere bloedsuikerspiegel

Onderzoek heeft aangetoond dat je bloedsuikerspiegel lager is na het eten van een pittige maaltijd. Je lichaam heeft door chilipepers minder insuline nodig om de bloedsuikerspiegel te verlagen. Dit verkleint de kans op diabetes type 2.

6. Gezond hart

Pepers beschermen je hart. De capsaïcine in pepers kan namelijk je bloeddruk verlagen, je slechte cholesterol verlagen en voorkomen dat er bloedpropjes ontstaan. Daardoor wordt de kans op een hartaanval minder groot.

PS Eet pepers gebalanceerd en probeer ’s avonds laat niet te pittig te eten; door de capsaïcine in pepers zou je moeilijker in slaap kunnen vallen.

Lees ook: