5 redenen om meer amandelen te eten

Doei buikvet; hallo stralende glow! Nu op Happy in Shape: 5 hele goede redenen om meer amandelen te eten.

5 redenen om meer amandelen te eten

Of je nu een strakkere buik wilt hebben, gezonder zwanger wilt zijn of simpelweg fitter wilt worden: amandelen kunnen je erbij helpen. Hieronder 5 (héle goede) redenen om meer amandelen te eten.

1. Minder snaaibuien

Amandelen zitten vol vitaminen en mineralen die je een enorm verzadigd gevoel geven. Zo zijn deze noten rijk aan magnesium, waardoor je bloedsuikerspiegel stabiliseert en snaaibuien voorkomen worden.

2. Gezondere darmen

Amandelen zijn vezelrijk en vallen onder prebiotische voeding. Als je regelmatig amandelen eet, krijg je meer goede bacteriën in je darmen met als gevolg een betere spijsvertering en betere stoelgang; goed voor je buik, én je algehele gezondheid.

3. Een mooiere huid

Een goede spijsvertering is belangrijk voor een mooie huid. Wie regelmatig amandelen eet, vergroot dan ook de kans op een egale huid, minder pukkeltjes en een mooie glow. Omdat amandelen daarnaast barsten van de vitamine E, zijn ze ook nog eens goed tegen bijvoorbeeld pigmentvlekken en acne.

4. Een plattere buik

Onderzoek toont aan dat amandelen kunnen helpen bij de verbranding van buikvet. Vervang een koolhydraatrijke snack door een portie amandelen met evenveel calorieën en je taille wordt vanzelf wat smaller.

5. Een gezondere zwangerschap

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat te veel vrouwen te veel aankomen tijdens hun zwangerschap, wat de kans op bijvoorbeeld zwangerschapsdiabetes en een hoge bloeddruk vergroot. Het eten van amandelen kan cravings verminderen, een voller gevoel geven en bijdragen aan een gezonder gewicht.

Lees ook: