5 dieetleugens die je nog steeds gelooft

Ze zijn erin geslopen, duizend keer herhaald en een eigen leven gaan leiden. Maar deze vijf dieetleugens zijn toch echt niet waar.

5 dieetleugens die je nog steeds gelooft

Ze zijn erin geslopen, duizend keer herhaald en een eigen leven gaan leiden. Maar deze vijf dieetleugens zijn toch echt niet waar. 

1. Van gezond eten val je af

Ook in gezonde voedingsmiddelen (noten, avocado, hummus, olijfolie) kunnen veel calorieën zitten. Of je ervan afvalt of niet, hangt af van de porties die je eet.

2. Van na acht uur 's avonds eten word je dik

Calorieën kunnen geen klokkijken. Of je nu om 20.00 eet, om 23.40 nog iets naar binnen werkt of midden in de nacht gaat kijken of het lampje in de koelkast nog brandt, je wordt er niet dik van. Overgewicht ontstaat als het totale aantal calorieën dat je per etmaal binnenkrijgt stelselmatig hoger is dan het aantal calorieën dat je in die periode verbrandt. Het tijdstip waarop je iets eet, heeft geen invloed.

3. Na het sporten moet je veel proteïnen eten

Proteïnen zijn belangrijk voor het herstel van je lichaam na een stevige work-out. Als je echter gezond en gevarieerd eet en geen topsport bedrijft, heb je geen dure shakes of repen met 'hoogwaardige eiwitten' nodig. Je lichaam haalt wat het nodig heeft met gemak uit je dagelijkse voeding.

4. Met juicen krijg je het beste van groenten en fruit binnen

Juicen levert spectaculair veel afval op en een sapje dat vooral uit suikers bestaat. Nuttig je je groenten en fruit bij voorkeur vloeibaar, mix ze dan liever in de blender; dan krijg je tenminste ook nog de vezels binnen.

5. Van glutenvrij eten val je af

Niet als je in totaal meer calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt. Speciale glutenvrije producten bevatten ter compensatie van de smaak vaak meer vet dan de normale varianten, zodat je er zelfs van kunt aankomen. Glutenvrij eten is alleen zinvol voor coeliakiepatiënten.

Lees ook:

Meer lezen? Bestel Happy In Shape hier