'Gezonde' dingen die slecht zijn

Sommige voeding lijkt heel gezond, maar pas op: niet alles is wat het lijkt. Het geheime ingrediënt dat ze eigenlijk heel slecht maakt? Suiker.

'Gezonde' dingen die slecht zijn

Sommige voeding lijkt heel gezond, maar pas op: niet alles is wat het lijkt. Het geheime ingrediënt dat sommige gezonde producten eigenlijk heel slecht maakt? Suiker. Deze zes producten zijn niet zo gezond als je denkt.

Energierepen

Ze lijken erg gezond, maar hoe meer ingrediënten op het label staan, hoe 'nepper' ze zijn. In veel repen zitten ingrediënten die fancy namen hebben, maar eigenlijk bepaalde vormen van suiker zijn. Die verhogen je bloedsuikerspiegel levels die later weer crashen waardoor je al snel geen energie meer hebt.

Vetvrije yoghurt

Ze halen het vet er misschien wel uit, maar vervangen het door suiker.

Frozen yoghurt

Frozen yoghurt heeft niet zo veel calorieën en vetten als ijs, maar dan nog is het niet per se beter. Het klinkt gezonder, omdat het yoghurt is. Maar lees het vorige puntje weer even en je weet wel beter.

Smoothies

Het is niet omdat ze vol met fruit zitten dat smoothies goed zijn voor de bloedsuikerspiegel levels. In fruit zit namelijk suiker en te veel fruit zorgt er al snel voor dat je over de dagelijkse limiet van 25 gram zit. Bovendien bevatten kant-en-klare smoothies vaak veel toegevoegde suikers.

Gedroogd fruit

We hebben slecht nieuws voor mensen die graag gedroogde mango en cranberries eten. Alleen rozijnen, abrikozen, pruimen, dadels en vijgen bevatten geen toegevoegde suikers.

Veganistische desserts

Een dessert is een dessert, zelfs als er geen dierlijke producten in zitten. Sommige vegan desserts bevatten zelfs meer vet dan normale.

Lees ook:

Bron: goodhousekeeping.com