Yoga pose voor buikspieren

Deze yoga pose is een doeltreffende beweging die je buikspieren uitdaagt. Maar we willen je wel waarschuwen: hij is niet zo makkelijk.

Yoga pose voor buikspieren

Deze yoga pose is een doeltreffende beweging die je buikspieren uitdaagt. Maar we willen je wel waarschuwen: hij is niet zo makkelijk. Gelukkig legt yoga expert Kristin McGee van 'Health' ons uit hoe je deze schaalpose onder de knie kunt krijgen. 

Zo doe je het

Als je het kan, vouw je benen dan in lotuspositie. Anders ga je gewoon in een comfortabele positie zitten met je benen over elkaar gekruist. Plaats je handen naast je heupen op de mat. Hou je onderbuik in en gebruik je bekkenbodemspieren om je onderlichaam van de mat te tillen. Hou dit drie ademhalingen vast en ga dan terug naar de beginpositie. Doe dit drie keer.

Als het niet lukt

Als het je niet lukt om je gehele onderlichaam op te tillen, laat je benen dan op de mat en til je heupen en billen op. Hou dit drie ademhalingen vast en ga dan terug naar de beginpositie. Til daarna je benen op, hou dit drie ademhalingen vast en ga terug naar de beginpositie. Uiteindelijk zul je je heupen en benen tegelijkertijd kunnen optillen.

Lees ook:

Bron: health.com