Interview blogger Claudia Weis van Hungry for Healthy Food

Nu op Happy in Shape een interview met blogger Claudia Weis van Hungry for Healthy Food.

Interview blogger Claudia Weis van Hungry for Healthy Food

Wie zitten er eigenlijk achter onze favoriete healthblogs? En wat eten die bloggers zelf? Happy in Shape zoekt het uit! Elke twee weken een interview met een succesvolle blogger en een week later vind je van diezelfde blogger een handig eetdagboekje voor de komende week. Deze week een interview met Claudia. Brein achter hungryforhealthyfood.com

  • Naam: Claudia Weis
  • Blog: hungryforhealthyfood.com
  • Woonplaats: Groningen
  • Werk: Model bij Max Models en blogger/voedingsdeskundige bij Hungry For Healthy Food

Waarom ben je begonnen met bloggen?

“Tijdens mijn werk als model was het niet alleen belangrijk om fotogeniek te zijn, maar je moet ook over de juiste maten beschikken. Ik moest dus altijd met voeding bezig zijn en werd al snel geconfronteerd met het feit dat ik te ongezond at.  Ik leefde op cruesli, saucijzenbroodjes en dronk (heerlijk) veel zoete witte wijn. Dat hoort er denk ik ook bij als 16-jarige. Toen ik ook nog eens veel ziek werd en er geen dokter wist wat er met mij aan de hand was, nam ik het heft in eigen handen en ging ik op onderzoek uit. Ik ging naar een Kinesioloog en kocht allemaal boeken over voeding en wat het met je lichaam doet. Ik vond het zo onwijs interessant! Geleidelijk aan voelde ik me beter worden. Koken werd dus echt mijn hobby. Tijdens het reizen als model vroegen collega’s altijd of ze met me mee mochten eten en wat mijn tips en tricks waren. Steeds meer meiden zeiden: ‘waarom gooi je het niet online? Dan kan je meer mensen helpen en inspireren’. Na veel wikken en wegen dacht ik: ‘Wat heb ik te verliezen?’. Zodoende startte ik mijn blog zo’n 3 á 4 jaar geleden.”

Succesvol?

Mijn blog was in het begin heel persoonlijk en helemaal niet bedoelt om er echt verder mee te komen. Ik was ook nog druk bezig mijn studie Rechten af te ronden en mijn modellen carrière ging heel goed. Toen ik klaar was met mijn opleiding ging ik fulltime als model aan de slag, daardoor had ik weer meer tijd voor mijn blog. Ik heb nu net de opleiding voedingsdeskundige afgerond. Daar ben ik nu volop mee bezig. Ik heb nu gemiddeld zo’n 10.000 unieke bezoekers per maand en zo’n 40.000 pageviews.”

Wat is het doel van je blog? Hoe belangrijk is gezond eten en sporten voor jou?

Gezond eten en sporten is heel belangrijk voor mij. Het is echt mijn levensstijl en het hoort bij mijn werk; ik ben mijn eigen visitekaartje. Ik heb onlangs mijn juridische baan opgezegd, het paste totaal niet bij me en daar moest ik zelf achter komen. Nu ik weer de tijd aan mijzelf heb, heb ik ook weer meer tijd om te sporten. Daardoor vind je mij wel 5 á 6 dagen per week in de sportschool. Dit varieert van actief kickboksen en hiit workouts tot ontspannende stretch- en yogasessies.”

Krijg je ook wel eens negatieve reacties?

“Niet vaak gelukkig. Er was een keer iemand die mijn taart niet gezond vond. Dan denk ik: ‘Nee, een taart is geen appel, maar dat is ook niet mijn doel.’ Ik wil mensen gezonder en blijer te maken. Ik wil je laten zien dat je best een taartje kan eten, maar geef je dan een recept van een taart waarbij je geniet en waarbij je je lichaam tegelijk ook voedt! Ik vind het jammer dat er mensen zijn die door slaan in het andere uiterste, die zie ik zelf ook om mij heen. Balans is de sleutel.”

Eat healthy, Be healthy, feel amazing #quote #nodiet #healthy

Een foto die is geplaatst door Hungry For Healthy Food (@hungryforhealthyfood) op