Barbie krijgt make-over

Barbie krijgt make-over. Eindelijk zijn er ook curvy, grote en kleine poppen. En Barbies met verschillende huidskleuren. Veel realistischer!

Barbie krijgt make-over

Barbie krijgt make-over. De afgelopen jaren hebben onze geliefde Barbie poppen al veel make-overs gehad. Zo zijn er al barbies die slippers kunnen dragen en is er een pop die lijkt op filmdirector Ava DuVernay. Maar nu heeft het bedrijf haar grootste move ooit gemaakt: er zijn nu nieuwe Barbies met drie verschillende, realistische lichaamstypen.

Curvy, grote en kleine Barbies

Naast de originele Barbie is er nu ook een grote pop, een Barbie met rondingen en een kleine Barbie. Ook zijn er zeven verschillende huidskleuren, 22 oogkleuren, 30 haarkleuren, 24 verschillende coupes en 14 gezichtsvormen. Voor iedere Barbie is er een andere kledinglijn. Evelyn Mazzocco, manager van het merk, zegt het volgende over de make-overs:

We believe we have a responsibility to girls and parents to reflect a broader view of beauty. These new dolls represent a line that is more reflective of the world girls see around them. The variety in body type, skin tones and style allows girls to find a doll that speaks to them.

De poppen zijn al te koop via de websites Barbie.com en Shop.Mattel.com en liggen deze lente in de winkel.

Bron: goodhousekeeping.com