Depressie van moeder op dochter

Depressie van moeder op dochter. Maar pas op: geef je mama niet van alles de schuld! Nu op Happy In Shape.

Depressie van moeder op dochter

Depressie van moeder op dochter. Volgens een nieuwe studie die gepubliceerd werd in de Journal of Neuroscience kan het deel van je hersenen dat gelinkt is aan depressies overgedragen zijn van moeder op dochter.

Hersenstructuur

De samenstelling van de hersenstructuur die een rol speelt bij psychische aandoeningen is het meest gelijk bij moeders en dochters. Uit eerdere studies bleek al dat dochters die een depressieve moeder hebben ook meer kans hebben op een psychische aandoening, maar nu is het ook echt bewezen aan de hand van hersenscans.

Andere factoren

Het corticolimbic systeem dat je emoties en humeur regelt, wordt eerder doorgegeven van moeder op dochter dan van moeder op zoon of van vader op kind. Let op: dit betekent niet dat het de schuld is van je moeder als jij aan een depressie lijdt. Een depressie is namelijk een complexe aandoening die door veel factoren beïnvloed wordt. De studie houdt geen rekening met deze factoren. Dokter en leider van het onderzoek Fumiko Hoeft legt uit:

Many factors play a role in depression — genes that are not inherited from the mother, social environment, and life experiences, to name only three. Mother-daughter transmission is just one piece of it.

Bron: goodhousekeeping.com