Zo word je een goed loopmaatje

Zo word je een goed loopmaatje. Het is weer zover: je beste vriendin besluit dat ze terug gaat lopen. En ze wil jou als loopmaatje. Zo doe je het goed

Zo word je een goed loopmaatje

Zo word je een goed loopmaatje. Het is weer zover: het nieuwe jaar is in zicht en je beste vriendin besluit dat ze terug gaat beginnen met joggen. En ze wil jou, haar meest sportieve vriendin, als loopmaatje. Prima dat je je vriendin wil helpen, maar doe het wel goed. Zo dus:

1. Spreek af op een plaats die voor haar makkelijk is. Als ze eerst nog vijf kilometer met de auto moet rijden zal ze sneller afzeggen dan als je voor haar deur staat.

2. Verban muziek. Tijdens het lopen heb je eindelijk eens tijd om een echt goed gesprek te hebben.

3. Zeg niet af. Zodra je dat begint te doen, is het einde in zicht.

4. Gedraag je niet als een cheerleader. Natuurlijk wil je je vriendin helpen, maar overdrijf het niet.

5. Neem af en toe pauze. Als ze het niet volhoudt, is het niet erg om even pauze te nemen. Wees niet te streng. Maar ook niet té soft natuurlijk, een pauze na iedere minuut is een beetje te veel van het goede.

6. Loop niet sneller dan haar. Ook al is jouw tempo sneller en weet ze dat, je hoeft het niet in haar gezicht te wrijven.

7. Maar een beetje competitie mag. Zo verleggen jullie allebei je grenzen. Daag haar uit om nog een extra kilometer te doen en trakteer haar na afloop op een koffie.

Bron: health.com