Interview Barbara Schriek Be Happy & Healthy

Wie zitten er achter onze favoriete healthblogs? Deze week een interview met Barbara Schriek, brein achter Be Happy & Healthy, nu op Happy in Shape.

Interview Barbara Schriek Be Happy & Healthy

Wie zitten er eigenlijk achter onze favoriete healthblogs? En wat eten die bloggers zelf eigenlijk? Happy in Shape zoekt het uit! Elke twee weken een interview met een succesvolle blogger en een week later vind je van diezelfde blogger een handig eetdagboekje voor de komende week. Deze week een interview met Barbara Schriek (24), brein achter Be Happy & Healthy.

“Dit jaar ben ik begonnen met mijn healthblog. Ik woon in een klein dorpje (Ankeveen) met mijn twee hondjes en verloofde Youri. Op mijn blog Be Happy & Healthy schrijf ik over sport, voeding en een gelukkig leven. In Ankeveen ben ik omringd door de natuur, heerlijk vind ik dat. Ik kan in alle rust schrijven (ik heb journalistiek gestudeerd) en een rondje hardlopen.”

Waarom ben je begonnen met bloggen? 

“Ik geef al zeven jaar danslessen en kreeg veel vragen van de meiden over sporten en gezond eten. Ook kwamen ze vaak naar mij toe met hun problemen en gaf ik ze advies. Toen ik later modellen ging coachen, besloot ik om een website te maken met allerlei tips en tricks. Ik blog over wat ik belangrijk vind en wat bij mij past. Ik doe niet moeilijk met allerlei dingen om zo veel mogelijk bezoekers te krijgen. Ik wil graag dat mensen naar mijn website komen, omdat ze oprecht benieuwd zijn. Ik denk dat daar ook mijn kracht ligt. Ik schrijf wat ik denk en ben oprecht en eerlijk, probeer nieuwe dingen uit en beschrijf precies wat het met me doet.”

Hoe belangrijk is gezond eten en sporten voor jou?

“Gezond eten en sporten is belangrijk voor mij. Ik coach mensen dus vind het belangrijk dat ik er zelf ook gezond uit zie. Ik eet heel erg clean, maak alles zelf. Ik vermijd zo veel mogelijk geraffineerde suikers. Maar dat betekent niet dat ik niet geniet. Ook ik ben gek op Starbucks of een macaron en dat moet gewoon kunnen. Ik sport ongeveer zes keer per week en geef vier uur dansles en een uur yoga. Ik doe zelf aan CrossFit en gewone fitness. Een paar keer per jaar doe ik een obstacle run, zo leuk!”

Wat is het doel van je blog?

“Het doel van mijn blog is om aan iedereen te laten zien hoe je (thuis) kunt sporten, hoe je lekker en gezond kunt eten, maar ook een positief leven kan leven. Je mindset is zo belangrijk. Je gedachten zorgen voor wat jij doet en kan doen. En veel sporters vergeten dat nog wel eens en denken alleen aan keihard trainen.”

Krijg je ook wel eens negatieve reacties?

“Ik krijg wel eens commentaar van mensen dat ik veel sport en vinden mij soms dun. Maar van het sporten krijg ik juist energie en ik eet juist hartstikke veel. Als ik uit eten ga, heb ik zo mijn bord leeg en kijk ik niet naar de calorieën. En wat betreft dat ik dun ben: ja, ik train heel hard, eet niet zo veel suiker en kan heel veel kilo's tillen. Ik durf nu met trots te zeggen dat ik echt spieren aan het kweken ben. Ik heb nog nooit zo lekker in mijn vel gezeten als nu. Met Sinterklaas at ik heel veel pepernoten, chocolade en taaitaai. Ik merkte dat ik meer hoofdpijn kreeg en minder energie had, opstaan was ineens heel moeilijk. Dan merk ik direct wat gezonde voeding met je doet.”