Gezonde homemade snack: yoghurtbark met fruit

Er gaat niets boven een lekkere snack op zijn tijd, en het is natuurlijk nog beter als deze ook supergezond is! Met dit recept maak je eenvoudig een yoghurtbark met je lievelingsfruit.

yoghurtbark

Yoghurtbark

Een yoghurt- wat? Een yoghurtbark is een heerlijke snack gemaakt van – verrassing – yoghurt! Je giet de yoghurt in een bakvorm en topt deze af met je favoriete fruit voor een verrassende twist. Laat de bak opstijven in de vriezer, et voilà, het resultaat is een verfrissende, romige traktatie.

Recept

Je kunt het recept helemaal naar eigen smaak aanpassen. Voor een zoete variant kun je honing of maple syrup door de yoghurt mengen voordat je deze laat opstijven. Natuurlijk kun je ook eindeloos variëren met toppings. Fruit is een gezonde keuze, maar vergeet ook nootjes, cacaonibs of zelfs kruiden zoals kaneel niet! Nadat je de bevroren yoghurt uit de vriezer haalt, kun je deze in stukken breken.

Zo ga je te werk:

  • Doe de yoghurt in een kom en voeg eventueel een beetje honing of maple syrup toe. Roer het geheel goed door en proef of je tevreden bent met de smaak van de yoghurt.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier. Giet de yoghurt erin en verspreid het gelijkmatig. Zo zorg je ervoor dat elk stuk dat je later afbreekt om op te eten even dik is.
  • Voeg je je favoriete toppings toe, zoals plakjes aardbeien, blauwe bessen en nootjes.
  • Zet de bakvorm in de vriezer en laat het minstens vier uur opstijven.
  • Haal na ongeveer vier uur de yoghurtbark uit de vriezer en breek het in stukken. Smullen maar!

Deze gezonde snack zit boordevol eiwitten uit de yoghurt en vitamines dankzij het fruit. Je kunt de snack ongeveer twee tot drie maanden in de vriezer bewaren in een luchtdichte container of gewikkeld in plasticfolie, dus je kunt er ook nog eens lang van genieten!

Food
  • Adobe Stock