Recept: plantaardige burger met coleslaw en guacamole

Deze joekel van een burger moét je proberen!

Waar sluit je het weekend nu beter mee af dan met een burger? Wij delen een recept voor een plantaardige burger met coleslaw en guacamole. Moet. Je. Proberen. 

Burgerliefhebber 

Deze burger is perfect voor de echte burgerliefhebber. Groots, maar wel met een gezonde twist door de kiemen, bieslook, kool en plantaardige yoghurt. 

Ingrediënten (voor vier personen) 

4 maïsbollen
4 Quorn Supreme Vegan Burgers
100 gram witte kool
1 venkel
10 gram kiemen
10 el plantaardige yoghurt
5 gram bieslook, fijngesneden
zonnebloemolie
peper & zout 

Zelfgemaakte guacamole
1 avocado
1/2 chilipeper
1 sjalot, fijngesneden
5 gram koriander, fijngesneden
sap van 1/2 limoen
peper & zout 

How to prepare

1. Verwarm de oven voor op de grillstand. 2. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe het vruchtvlees in een keukenmachine, samen met de chilipeper, de sjalot, koriander en het limoensap. Blend tot een egale guacamole, proef en breng op smaak met zout en peper. 3. Snijd de witte kool en de venkel in fijne plakjes, bij voorkeur met behulp van een mandoline. 4. Doe de fijngesneden witte kool en venkel in een kom en voeg hier de plantaardige yoghurt en bieslook aan toe. Roer alles goed door elkaar, proef en breng op smaak met zout en peper. 5. Verdeel de Supreme Vegan Burgers over het ovenrooster en bak deze 14 minuten onder de grillstand in de oven. 6. Verdeel de guacamole en de kiemen over de onderkant van de broodjes en leg hier de burgers op. Verdeel de zelfgemaakte coleslaw van witte kool en venkel over de burgers en leg hier de bovenkant van de broodjes op.

Laatste nieuws