Deze truc zorgt ervoor dat je schoenen nooit meer ‘stinken’

Verrassende hack.

Het is je misschien opgevallen dat cleaning influencers helemaal hot zijn op Instagram. Het zijn vrouwen die foto’s van hun zeer nette huis op Instagram plaatsen, met bijschriften die hun beste schoonmaak- en opruimtips in detail beschrijven.

Queen of Clean

Lynsey Crombey, bekend als de “Queen of Clean” op Instagram, is zo’n influencer. Ze bracht een boek uit met de titel How To Clean Your House: Gemakkelijke tips en trucs om je huis schoon en opgeruimd te houden. Ze heeft 149.000 volgers en ze verschijnt regelmatig op de televisie om haar tips te delen. Ze deelt foto’s van haar tiener zonen, haar kledingkeuzes en haar schoonmaakproducten. 

Een tijd geleden deelde ze ook haar handige truc om de vieze geur uit je schoenen te halen. Ze beweerde dat je voor de oplossing alleen een aantal theezakjes nodig hebt.

Instagram: lynsey_queenofclean 

Theezakjes

“Stop een paar theezakjes in je stinkende schoenen om de geur die veroorzaakt wordt door hitte en bacteriën tegen te gaan. Laat de schoenen, met de zakjes erin, een nacht op een warme en droge plek staan. Hoe langer de zakjes erin zitten, hoe beter.  Theezakjes zijn super absorberend en zuigen het vocht en de geur er direct uit. Bewaar de zakjes goed, aangezien je ze nog voor andere huishoudelijke taken kan gebruiken. Zoals het verwijderen van vlekken op ramen en spiegels of als voeding voor je planten.” 

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws