Zoveel geheimen heeft de gemiddelde mens

Hoeveel geheimen heb jij?
Leugen

Iedereen vertelt wel eens een leugentje om bestwil. Een geheim dat je tegen een vriendin opbiecht in een dronken bui, of het feit dat je op de Curriculum Vitae pleit dat je vloeiend Duits spreekt, terwijl je het al drie jaar niet hebt gesproken, zijn hiervan enkele voorbeelden. Maar hoeveel geheimen heeft een mens nu eigenlijk?

Onderzoek

Voor de studie onderzochten wetenschappers meer dan 13.000 geheimen van particianten. Het doel van het onderzoek: achterhalen welke geheimen écht geheim blijven en dus niet, ook niet op de lange termijn, uitkomen. Om dit te kunnen doen, hebben Michael Slepian en zijn team de geheimen opgesplitst in 38 categorieën. Dit varieerde van het bedriegen van een partner tot het hebben van een geheime hobby of zelfs diefstal. Vervolgens vroeg het team aan 2.000 nieuwe deelnemers of ze op dit moment geheimen hadden die in deze categorieën wilden onderverdelen. 

Leugens

De deelnemers bleken 13 tot 38 van de gemeenschappelijke geheimen te bewaren en hadden gemiddeld vijf geheimen nooit met iemand anders gedeeld. De 'topgeheimen' volgens het onderzoek? Geheimen die te maken hebben met romantische verlangens, seksueel gedrag en regelrechte leugens die ze hadden verteld. 

Hoeveel geheimen verberg jij? 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e577a0e6bc9b', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });