Recept: cheesy vegan knoflookbrood

Met dit recept maak je een super cheesy knoflookbrood!

Happy World Vegan Day! Wist je dat deze dag, die dus helemaal in het teken staat van veganisme, al sinds 1994 georganiseerd wordt en meteen het startsein is voor World Vegan Month? Om je te inspireren om meer plantaardig te eten, deelden we deze week dagelijks een veganistisch recept en dat blijven we doen. 

Knoflookbrood 

Vandaag dus een nieuw veganistisch recept, niet voor een veganistische maaltijd, maar voor een heus knoflookbrood. Lekker om te maken voor de borrel dit weekend, of leuk om te bewaren voor een verjaardag. Het brood is super cheesy en smaakvol, maar natuurlijk wel helemaal plantaardig. 

Ingrediënten (voor ongeveer acht personen) 

een stevig volkoren (spelt)brood
150 gram vegan kaas
100 gram Becel Original
4 tenen verse knoflook, geperst
1/2 el citroensap
peper & zout 
Eventueel verse peterselie om te serveren. 

How to prepare

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 2. Smelt de Becel Original en roer de knoflook, het citroensap, een klein snufje zout en wat peper erdoorheen. 3. Snijd het brood diagonaal in ruitjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter, maar snijd het brood niet door. 4. Smeer 3/4 van het margarinemengsel in de snedes en stop de vegan kaas ertussen. Smeer de rest van het margarinemengsel over het brood heen. 5. Wikkel het brood in zilverfolie en bak 15 minuten. Haal de folie er vervolgens af en bak het brood nog 10 minuten extra. 6. Strooi er eventueel wat verse peterselie over en serveer direct.

Laatste nieuws