Zó voorkom je een zweetsnor in de zomer

Dat glimmende laagje boven je mond zeg je dankzij deze trucjes vaarwel.

zweetsnor

Word jij tijdens de hete zomerdagen regelmatig overvallen door een zweetsnor? Onthoud dan goed: je bent niet alleen. Zweten in de zomer is hartstikke normaal, maar kan je soms een onzeker gevoel geven. Wij geven je hierom zes handige tips om dat glimmende laagje bovenop je bovenlip te voorkomen.

1. Dagcrème

Dagcrème is goed voor je huid, maar houdt ook warmte vast. Probeer op de plekken waar je snel zweet (lees: bovenlip) niet te veel dagcrème te smeren of kies op deze plekken voor een niet te rijke crème. Hierdoor voorkom je deze extra warme laag en zal je zweetsnor minder snel opduiken.

2. Calm down

Van stress ga je zweten. Het laatste wat je dus moet doen is gaan stressen om je zweetsnor. Ook al voel je je ongemakkelijk, onthoud dan dat iedereen zweet. Je bent dus niet alleen en je hoeft je nergens druk om te maken. Zweten is hartstikke normaal. Zodra je rustig bent, zal je merken dat je zweetsnor een stuk sneller verdwijnt.

3. Make-up

Door een extra laag make-up op je gezicht, kan je huid de warmte minder goed kwijt. Smeer geen dikke laag foundation op je gezicht, aangezien je hierdoor juist een zweetsnor gaat krijgen. En één ding is zeker: je foundation gaat er zeker niet mooier door worden.

4. Anti-zweet middelen

Neem een bezoekje aan de ‘gewone’ drogist bij je in de buurt en je zal versteld staan van het anti-transpirantassortiment. Er zijn allerlei middeltjes op de markt die je gerust op je bovenlip kan smeren. Lees even goed de bijsluiter, aangezien niet alle middelen geschikt zijn voor je gezicht.

5. Kledingkeuzes

Een zweetsnor in de zomer ontstaat niet alleen door de warmte rondom je hoofd. Wanneer je hele lichaam een stuk koeler is, zal je ook minder snel een zweetsnor krijgen. Om dat glimmende laagje boven je lippen te voorkomen kun je qua kledingkeuze beter kiezen voor luchtige stoffen en lichte kleuren. Probeer stoffen als katoen, linnen en zijde.

6. Huisarts

Heb jij regelmatig last van overmatig zweten en heb je er in het dagelijks leven veel hinder van? Dan is het helemaal niet gek om eens naar de huisarts te stappen. Er bestaan namelijk pillen die overmatige transpiratie tegengaan. Is er dus meer aan de hand dan enkel en alleen een zweetsnor bij hete temperaturen? Bezoek dan de huisarts. En vooral: maak je niet te druk.

Bron: Dingen voor Vrouwen, Cosmopolitan | Beeld: iStock (Wavebreakmedia)

Misschien ook voor jou:
Tip: zo kom je van je zweetvoeten af
Lifestyle
  • Dingen voor Vrouwen, Cosmopolitan
  • iStock (Wavebreakmedia)