Door deze 5 kleine aanpassingen vliegen je (corona)kilo's eraf

Zie jij door de bomen het bos niet meer?

afvallen met 5 simpele aanpassingen istock

Hoewel het niet nodig is, kan het best zijn dat je net wat lekkerder in je vel zit als je afscheid neemt van je extra coronakilo's. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Wij hebben 5 kleine, simpele aanpassingen voor je leefstijl die er in no time voor kunnen zorgen dat jij op je gewenste gewicht zit.

1. Verander je vruchtensapje 

Vervang je vruchtensapje door verdunde vruchtensap of water met stukjes fruit erin. Gewone vruchtensappen bevatten namelijk van nature meer suikers en dus ook calorieën. Toch meer fruit binnenkrijgen? Kies dan voor een gewoon stuk fruit om te eten dan de sap-variant.

2. Ga niet over je grenzen heen 

Bepaal voor jezelf wanneer je vol zit, en stop dan daarvóór met eten. Als je op 80% van je normale porties stopt met eten, en je vervolgens 20 minuten wacht, zul je merken dat je een verzadigd gevoel hebt. Je lichaam heeft namelijk 20 minuten nodig om het eten een plekje te geven en het te verteren.

3. Ontbijt

Uit een onderzoek, dat is gedaan bij 2000 mensen, is gebleken dat je flink wat gewicht kunt verliezen als je elke ochtend goed ontbijt.

4. Schrap 100 calorieën per dag 

Dat is het aantal calorieën van je dagelijkse handje chips of light biertje. Als je 100 calorieën per dag schrapt, schrap je er in een week dus al snel 700, wat ertoe zou kunnen leiden dat je in een jaar 5 kilo af kunt vallen.

5. Plan je maaltijden goed in

Het is aan te raden om als ontbijt en/of als lunch een grotere, warme maaltijd te eten en in de avond een kleinere maaltijd. Je hebt je energie uit de warme maaltijd gedurende de dag namelijk veel meer nodig dan wanneer je 's avonds op de bank zit. Daarnaast verteert je lichaam in de avond minder snel je eten, waardoor je kans hebt dat je meer aankomt dan wanneer je in de middag al een zwaardere maaltijd hebt gegeten.

Fit
  • Beau Monde
  • iStock