Deze makkelijke hack tegen acne gaat viral

Het beste nieuws? Het wondermiddel heb je waarschijnlijk al in huis.

acne hack

Als je last hebt van acne, is het je vast weleens opgevallen dat je huid een stuk rustiger is na een zonvakantie. Zo kwam een TikTokker op het idee om zeezout te gebruiken om van haar acne af te komen. Ja, je leest het goed. Zeezout zou hét wondermiddel zijn tegen onzuiverheden. Wij leggen je uit hoe het zit.

Wondermiddel

Het valt niet te ontkennen dat je huid van tijd tot tijd wat rust en liefde nodig heeft. Dus voordat je in de weer gaat met dure behandelingen en cosmeticaproducten, wil je misschien eerst liever deze natuurlijke aanpak proberen. Het enige wat je nodig hebt is zeezout.

Zeezout

Geloof het of niet, maar zeezout zit boordevol mineralen en voedingsstoffen waar je huid veel baat bij kan hebben. Zo bevat het ook magnesium, calcium, natrium en kalium. Deze mineralen en voedingsstoffen kunnen ervoor zorgen dat de textuur van je huid verbeterd wordt en dat je huid ook goed gehydrateerd blijft.

En dat is nog niet alles. Sea salt heeft namelijk nog verschillende andere voordelen. Kamp je met grove poriën, acne of een schilferige huid? Dan is dit keukenmiddel je redder in nood. Zeezout bevat namelijk ook antibacteriële eigenschappen die helpen om je huid te reinigen. Aha!

DIY

Ook TikTokker @leacrylics kwam achter deze helende eigenschappen. Zo vertelt ze in haar viral video dat ze te kampen had met heftige acne, maar na haar vakantie was haar huid opeens helemaal rustig geworden. Je raadt het al, maar het zoute water van de zee heeft wonderen voor haar huid gedaan.

Dit bracht de TikTokker op een idee: het maken van je eigen zeezoutspray. Het enige wat je nodig hebt is een flesje met een spray dop, zeezout en wat water. Breng de mist elke ochtend en avond aan et voilà! Benieuwd hoeveel zeezout en water je precies nodig hebt? Het wordt in de viral video hieronder uitgelegd.

@leacrylics

and this makes so much sense. sea salt is healing. ##acne ##clearskin ##seasalt ##fyp

♬ original sound - Leenis

Ga jij het proberen?

Celebrities
  • Marie Claire, HealthShots, TikTok
  • Unsplash
  • TikTok