Wat er gebeurt als je een gezichtsmasker te lang laat zitten

Wees gewaarschuwd!

gezichtsmasker

Op een dag waarbij je even helemaal niks moet, gaat er niets boven een avondje pamperen. Je favoriete Netflix-serie, lekkere sushi en een heerlijk masker: niets wat jouw avond nog kan bederven. Voor je het weet doezel je weg met het masker nog op je gezicht, maar daar moet je dus mee uitkijken.

Verstopte poriën

In het blad Hello! Magazine vertelde het Deense topmodel Helena Christensen dat ze haar perfecte huidje krijgt door een masker de hele dag door te dragen. Klinkt erg verleidelijk, maar wordt absoluut niet aangeraden. "Een masker te lang dragen kan je huid uitdrogen of je poriën verstoppen", vertelt een Britse dermatoloog.

Maximale tijd

Vaak staat er op de verpakking wat de maximale tijd is om het masker op je gezicht te laten intrekken. Hoewel het niet veel kwaad kan om daar enkele minuten vanaf te wijken, is het niet raadzaam om er de hele dag mee te lopen of mee te slapen.

Wanneer je bijvoorbeeld een zuiverend masker te lang op je huid laat zitten, kan het zijn dat je de natuurlijke oliën van je huid verwijdert en daardoor droogt je huid uit. En wanneer je een hydraterend masker te lang laat zitten, verstop je hiermee juist weer je poriën. En dat kan uiteindelijk weer leiden tot puistjes.

Niet iedere dag

Verder is niet alleen de tijd belangrijk, maar ook het aantal keer dat je een masker gebruikt. Door elke dag een masker te gebruiken wordt de huid niet beter, maar eerder slechter. Oei!

Beeld: iStock