Een brood gemaakt van paprika’s? Ja zeker! En het is ook nog eens heel erg lekker en gezond.
Paprikabrood
Bananenbrood kennen we inmiddels allemaal, maar wie heeft er ooit gehoord van paprikabrood? Deze variant is gezond, met lekker veel groenten en ideaal als tussendoortje. Naast verschillende kruiden gebruik je alleen maar groente, havermeel en ei.
Ingrediënten (voor één cake)
3 puntpaprika’s
1 rode ui
2 el Ras el Hanout
1 el kerrie
1 el kurkuma
1 ei
500g havermeel
1 el bakpoeder
How to prepare
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier. 2. Pureer de paprika’s, ui en kruiden met een flinke snuf peper en zout in een keukenmachine. 3. Klop het ei los en meng dit met 4 el olijfolie door het paprikamengsel. 4. Meng het bakpoeder door het havermeel en voeg dat toe aan het paprikamengsel. Kneed dat tot een deeg. 5. Doe het deeg in een bakvorm en bak het brood in ongeveer 45 minuten gaar.
- Chickeslovefood