6x de fijnste podcasts en playlists om naar te luisteren tijdens het hardlopen

Dit geeft je meteen meer motivatie om te hardlopen!

podcast hardlopen

De een vindt het heerlijk om zonder oordopjes hard te lopen en weer een ander wil per se ergens naar kunnen luisteren. Is een muziek of een podcast voor jou een must tijdens het lopen? We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet:

3x podcast

Podcasts doen het ook goed tijdens het rennen, en soms leer je nog eens iets nieuws. Dit zijn drie fijne podcasts om naar te luisteren:

1. Looppraat

Zoals de makers Anton-Jan en José zelf zeggen: een podcast voor hardlopers, door hardlopers. Samen met gasten bespreken ze het laatste loopnieuws en delen ze tips.

2. Susy Q&A

Topatlete Susan Krumins en haar co-host Imo Muller kletsen over hardlopen, training en wedstrijden. Vaak samen met een fysiotherapeut, sportdiëtist of andere atleet.

3. Running solutions

Jorin is gespecialiseerd in hardloopblessures en Marcel praat je bij over hardlooptechniek. Dus voor de juiste voorvoetlanding, sportschoenen én foamroll tips moet je bij hen zijn

3x muziek

Muziek luisteren tijdens het rennen kan nét dat extra beetje energie geven. Dit zijn fijne playlists om naar te luisteren:

1. BPM Mix

Open Spotify en zoek naar ‘BPM Mix’. Hier vind je afspeellijsten voor jouw tempo én ze worden persoonlijk voor je samengesteld.

2. Workout

Deze playlist van Terilyn Adams duurt maar liefst vier uur, en speelt van alles en nog wat. Zo vind je upbeat nummers en nummers om volledig mee uit te tunen.

3. Het beste van

Je kent het wel: een playlist voor 2022, 2023 en jawel, ook 2024. Gewoon een motiverende playlist wanneer je direct van start wilt gaan, zonder gedoe.

Fit
  • Tekst: Lotte van Zijl
  • Adobe Stock