Getest door de redactie: DAG TWEE

'Voor mij is deze periode nog sneller gegaan dan de eerste 42 dagen.'

DAG TWEE

Na haar ervaringen met DAG ÉÉN, beschreven in Happy in Shape 1, was het tijd voor het vervolgtraject: DAG TWEE. Hoofdredacteur Hilde ging opnieuw 42 dagen lang deze populaire methode — waarmee je strakker, energieker en slanker wordt — volgen

Dag twee

DAG TWEE is niet heel anders dan het programma dat je volgt tijdens DAG ÉÉN, op misschien twee dingen na: je training wordt zwaarder en je voeding wordt hier en daar aangepast. Maar eerst ga je na die 42 dagen van DAG ÉÉN een dag refeeden: 1000 calorieën meer eten dan je op de andere dagen hebt gedaan. Voor mij gaat het een beetje anders dan gepland. Precies na de 42 dagen van DAG ÉÉN is het kerst. Een week vol feest, uitjes, borrels en familiediners. Ik blijf sporten, ik drink nog steeds geen druppel en hou me aan het intermittent fasting, maar de gezonde Griekse yoghurt met appel en kaneel wordt die week af en toe vervangen door verse appeltaart, Indische erwtensoep met rijst en ander lekkers bij mijn moeder thuis. Het resultaat: ik schommel in mijn gewicht en schiet zelfs een paar kilo omhoog. Paniek!

Ik bel de hotline (Patrick en Babette), word gerust- gesteld en pak na de feestdagen het programma weer op. Mijn zorgen zijn inderdaad onnodig geweest, na een paar dagen wijzen alle pijlen weer de juiste kant op. Vetpercentage omlaag, buikomtrek omlaag, spiermassa omhoog. Jippie!

Trainen

Het trainen tijdens DAG TWEE wordt iets zwaarder. Je blijft nog steeds trouw het programma volgen van 5x per week krachttraining en 2 cardiodagen, maar de app geeft nu steeds aan welk gewicht je zwaarder moet pakken. Dat gaat gelukkig in kleine stapjes omhoog. Omdat ik voornamelijk thuis train, en niet alle gewichten heb liggen, kan ik niet altijd het juiste gewicht pakken. Dit compenseer ik door af en toe iets meer te herhalen. Daarbij focus je je tijdens het sporten in deze periode op het shapen van je lichaam. Je hebt in de eerste 42 dagen hard gewerkt, bent sterker geworden en afgevallen, nu ga je de puntjes op de i zetten. Dat doe je door bepaalde oefeningen langer vast te houden of extra herhalingen te doen. Dat heeft effect! Ik heb nog nooit zulke gespierde armen en zo’n gespierde rug gehad.

Voeding

Babette is een goochelaar met voeding en past voor elke deelnemer waar nodig het eetschema aan. Ik wil nog een paar kilo kwijt, dus voor mij verandert er helemaal niks. Ik geniet nog steeds van de gebruikelijke recepten. Wel merk ik dat ik af en toe wat makkelijker word en in drukke tijden gemakzuchtig steeds dezelfde recepten klaarmaak. Mensen die niet per se willen afvallen, krijgen er in deze periode steeds 100 calorieën per dag bij. Door het keiharde werken de afgelopen weken heeft dat helemaal geen effect op je lichaam.

Eindresultaat

Dan zijn er opnieuw 42 dagen voorbij. Voor mij is deze periode nog sneller gegaan dan de eerste 42 dagen. Het zal de gewenning wel zijn. We krijgen weer een terugkomdag en ook al ben ik niet heel veel extra kilo’s kwijt, ik ben wel weer een maat slanker geworden, mijn heupomtrek is opnieuw omlaag gegaan en ik zie een enorm verschil op de voor- en na-foto’s!

'Na al dat harde werken verdiende ik natuurlijk een nieuwe sport outfit'

De periode erna

Ik ging na DAG TWEE op wintersport en wilde daar vooral even alles loslaten. Dat is ook goed na zo’n lange periode. Wel ben ik me blijven houden aan het intermittent- fasting-schema en drink ik überhaupt geen alcohol. Dus dat was makkelijk. Voordeel van skiën is daarbij dat je elke dag veel meer dan gemiddeld beweegt. Je staat de hele dag op de ski’s of sleept ermee naar de lift. Die 10.000 stappen haalde ik dus ook elke dag met gemak. En na een hele dag buiten sliep ik elke nacht als een roos. De hele week heb ik echter gegeten waar ik zin in had: apfelstrüdel, ijsdessert, kaasfondue... Ik was best zenuwachtig toen ik terugkwam, maar na een hele week lekker eten en geen krachttraining was ik slechts 500 gram aangekomen. •

Het leven na DAG ÉÉN en TWEE

En nu? Nu zijn we bijna een halfjaar verder sinds ik begon met DAG ÉÉN. Ik volg het programma nog steeds, maar iets relaxter dan anders. De stappen, het vasten en het slapen doe ik trouw. Ik doe 4 keer per week krachttraining (1x minder per week dus) en in plaats van de sportschema’s van 60 minuten uit de DAG ÉÉN app kies ik nu af en toe voor een 20 minuten krachttrainings-programma van YouTube of Instagram. Daarbij wil ik nu het mooi weer is iets vaker gaan hardlopen. Dan kies ik in de ochtend voor een korte krachttraining en loop ik na mijn werkdag nog een rondje hard terwijl mijn dochter aan het hockeyen is.

Ik hou me nog steeds aan de voeding, al doe ik tijdens een etentje niet moeilijk over een stukje brood of een enkele pannenkoek na een lange wandeling. Ook op vakantie ben ik iets makkelijker. Ik sport wel elke dag, maar ben met eten iets makkelijker. Dan ben ik na zo’n vakantie weer even extra streng. Wel sla ik desserts, friet en alcohol nog steeds over en ik mis het absoluut niet. Snoepen ’s avonds bij de televisie? Ik doe het niet meer en daar zit voor mij een enorme winst. So far is deze lifestyle voor mij prima vol te houden.

Fit
  • Tekst: Hilde Veeren
  • Adobe Stock