Selena Gomez onthult niet op natuurlijke manier kinderen te kunnen krijgen: 'Heb erom moeten rouwen'

Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat de geruchten begonnen over een mogelijke relatie tussen Selena Gomez en Benny Blanco. Inmiddels heeft het stel de wens om in de nabije toekomst een gezin te stichten, maar Selana haar reis naar het moederschap zal niet op de 'gebruikelijke' manier verlopen. Dit onthult ze in een gesprek met Vanity Fair.

Selena Gomez

Kinderwens

Selena Gomez doet in het openhartige interview een boekje open over haar medische situatie. Ze vertelt dat ze haar eigen kinderen niet zal kunnen dragen en een alternatieve weg naar ouderschap zal kiezen. Voordat ze haar huidige vriend ontmoette, had Selena al het verlangen om op haar 35e moeder te worden. Ze vertelt: "Voordat ik mijn vriend ontmoette, was ik vijf jaar vrijgezel, met uitzondering van een paar dates", aldus de zangeres. "En ik dacht: Oké, als dit de vibe is, wat is dan het belangrijkste voor mij? Familie."

Medische problemen

Ze legt uit: "Ik heb dit nog nooit gezegd, maar ik kan mijn eigen kinderen helaas niet dragen. Ik heb veel medische problemen die mijn leven en dat van de baby in gevaar zouden brengen. Daar heb ik een lange tijd om moeten rouwen."

Inmiddels heeft ze vrede gevonden met de situatie. In het interview kan ze dan ook eindelijk open zijn over haar wens om ooit moeder te worden: "Het is niet noodzakelijkerwijs zoals ik het voor ogen had. Ik dacht dat het zou gebeuren zoals het voor iedereen gebeurt. Maar ik heb er vrede mee."

Ze legt uit: "Ik vind het een zegen dat er geweldige mensen zijn die bereid zijn draagmoederschap of adoptie te doen, wat beide geweldige mogelijkheden voor mij zijn. Het maakte me erg dankbaar voor de andere manieren voor mensen die graag moeder willen worden. Ik ben een van die mensen. Ik ben benieuwd hoe die reis eruit zal zien, maar het zal er een beetje anders uitzien. Uiteindelijk maakt het mij niet uit. Het zal hoe dan ook mijn kindje zijn."

Lupus

Selena heeft in het verleden al eerder openlijk gesproken over haar strijd tegen lupus, haar niertransplantatie en haar bipolaire stoornis. In een interview met Rolling Stone in november 2022 liet ze al doorschemeren dat de medicijnen die ze gebruikt een veilige zwangerschap in de weg kunnen staan.

Celebrities
  • Cosmopolitan, Vanity Fair
  • NL Beeld