Lily Allen vindt dat haar kinderen haar carrière 'volledig verpest' hebben

Maar, zo stelt ze ook, ze is blij dat ze ervoor koos om zich op haar kinderen te focussen.

Lily Allen vindt dat haar kinderen haar carrière 'volledig verpest' hebben

Het moederschap verheerlijken? Dat is niet aan Lily Allen besteed. Ze houdt zielsveel van haar dochters, maar ze hebben volgens de zangeres wel haar carrière verpest.

Lily's carrière

In 2006 brak Lily Allen door met haar single Smile en daarna was ze een van de grootste artiesten van de late jaren 2000. Zo scoorde ze ook nog grote successen met de nummers Not Fair en Fuck You. Haar debuutalbum Alright, Still leverde haar zelfs een Grammy Award-nominatie op in de categorie Best Alternative Music Album. Je kunt dus wel stellen dat Lily het goed deed.

In 2011 verwelkomden Lily en haar ten-husband Sam Cooper hun eerste dochter samen: Ethel Mary. Twee jaar later werd hun tweede dochter Marnie Rose geboren. En het leek toen een stuk stiller rondom de zangeres te worden, onder andere omdat Lily moest herstellen van een postnatale depressie die ze ervoer na de geboorte van haar tweede dochter, maar ook omdat ze zich op de opvoeding van haar twee dochters wilde focussen. En dat deed ze met liefde, maar ze heeft ook het gevoel dat haar kinderen haar carrière tot stilstand brachten.

"Ik raak altijd heel geïrriteerd wanneer mensen zeggen dat je het allemaal kunt hebben, maar heel eerlijk, dat kun je niet", deelde ze in de Radio Times Podcast. "Mijn kinderen hebben mijn carrière verpest. Ik hou van ze en ze maken me compleet, maar wat betreft pop-stardom hebben ze het volledig verpest."

Moederschap

Toen Lily nog maar vier jaar oud was, verliet haar vader Keith het gezin. Dat was voor Lily erg verdrietig en pijnlijk. In de podcast vertelde ze dat ze niet wil dat haar kinderen dezelfde 'littekens' oplopen als zij.

"Sommige mensen verkiezen voor hun carrière boven hun kinderen en dat is hun recht, maar mijn ouders waren nogal afwezig toen ik klein was. Ik heb het gevoel dat het nare littekens bij mij heeft achtergelaten en ik ben niet bereid om dat te herhalen bij mijn kinderen." Lily vervolgt dat ze 100 procent achter deze keuze staat en dat ze blij is om zich te focussen op haar kinderen en dat ze leuke meiden zijn.

Lily woont momenteel met haar kinderen in New York, samen met haar echtgenoot David Harbour, bekend uit Stranger Things. De twee stapten in 2020 in het huwelijksbootje.

Celebrities
  • Radio Times Podcast, Her.ie
  • NL Beeld