Bananen
Bananen zijn ontzettend gezond en een geliefd fruit in Nederland. Er zit veel vitamine B6, vitamine C en kalium in deze gele rakkers, en daarnaast zijn ze een belangrijke bron van vezels. Bovendien zijn ze zoet, waardoor ze snel energie leveren en makkelijk voor onderweg. Hoe rijper een banaan wordt, hoe zoeter deze smaakt.
Er is alleen één klein probleempje. Bij het eten van een lekkere banaan komt vaak behoorlijk wat timing kijken. Of ze zijn te groen, óf het fruit bevat al donkere plekken en is overrijp. Heb jij te groene bananen gekocht? Dít kun je doen om ze een handje te helpen met rijpen.
Rijpe bananen in één uur
Wil je je bananen nog dezelfde dag rijp en zoet hebben? De oven kan helpen. Verwarm je oven voor op 150 graden en leg de bananen op een bakplaat of rooster. Laat ze een uur lang bakken, en houd ze in de gaten om aanbranden te voorkomen. Na een uur zijn de bananen heerlijk zacht, rijp en zoet. Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen in de koelkast. Ze zijn dan perfect om in een bananenbrood of ander gerecht te verwerken!
Rijpe bananen in twee dagen
Als je niet direct een rijpe banaan nodig hebt, maar wel sneller dan normaal wilt rijpen, werkt de papieren zak-truc goed. Ethyleen, een natuurlijk gas dat vrijkomt uit fruit, versnelt het rijpingsproces van bananen. Leg de bananen in een papieren zak en voeg er andere vruchten aan toe, zoals een appel, peer of avocado. Het ethyleengas dat vrijkomt uit deze vruchten helpt de bananen sneller te rijpen, en binnen twee dagen zijn ze perfect eetbaar!
- Wikihow
- Adobe Stock