Recept: suikervrije chocolademelk

Zo lekker tijdens deze koude dagen...

Er gaat niets boven een kop warme chocolademelk tijdens koude winterdagen. Houd je warm en smaakt heerlijk. Enige minput: de enorme hoeveelheid suiker die erin zit. Maar dat hoeft je tegenwoordig niet meer te weerhouden, met dank aan Karlijn’s website smullenzondersuiker.nl. 

Ingrediënten

250 ml melk, sojamelk, amandelmelk of een andere soort melk

2 eetlepels ongezoet cacaopoeder

1 theelepel kaneel

1/2 vanillestokjes waar je de vanille uitschraapt of 1 theelepel vanille extract (let hier wel op de verpakking, want er kan veel suiker in zitten)

Je kunt nog wat natuurlijke zoetmakers toevoegen, zoals honing, vloeibare stevia, etc.

How to prepare

1. Verwarm de melk en voeg de cacaopoeder, kaneel en vanille toe. 2. Laat het heet worden, maar let erop dat de chocolademelk niet gaat koken. 3. Schenk het heerlijke mengsel in een grote beker en voeg naar smaak de zoetmaker toe.

Beeld: iStock

Laatste nieuws