doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Recept: enchilada's met wortel en kip

Alle groenten die je over hebt, kun je voor dit recept gebruiken.
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
Enchilada

Na dit recept delen we vandaag nog een lekker Mexicaans gerecht waar je allerlei overgebleven kliekjes in kunt verwerken. Schuif aan voor enchilada's met wortel en kip.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

Enchilada's

Enchilada's maken onderdeel uit van de traditionele Mexicaanse wereldkeuken. Het zijn tortilla’s gevuld met groenten, vlees en kruiden en dat maakt het gerecht heel makkelijk. Niet alleen wat de bereidingswijze betreft, maar ook omdat je de wrapjes kunt vullen met alle groenten die je nog in huis hebt. Als dat geen lekkere manier is om kliekjes op te maken...

Ingrediënten*

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_middle_article');

* We tippen de volgende ingrediënten, maar als je geen wortelen in huis hebt (of niet aan 200 gram komt), maar wel een paprika, kun je dat natuurlijk ook in de tortilla's doen. Zo maak je met ingrediënten die jíj over hebt gemakkelijk je eigen versie van dit gerecht.
Voor vier personen

200 gram wortelen
200 gram knolselderij
250 gram kip (vegetarische kipstukjes kan natuurlijk ook)
200 gram mais
1 el plantaardige olie
1 zakje Santa Maria Enchilada Seasoning mix
1 blik tomatenblokjes
100 gram geraspte kaas
50 gram pompoenpitten
1 verpakking Santa Maria Tortilla Corn & wheat Medium

Optioneel: salade
2 avocado’s
100 gram gemengde sla
100 gram radijs

How to prepare

1. Verwarm de oven voor op 220 ̊C. 2. Schil en rasp de wortels en de knolselderij. 3. Snijd de (vegetarische) kip in kleine(re) blokjes. 4. Meng de tomatenblokjes met de Enchilada Seasoning mix in een kom. 5. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en doe er de olie en de kipstukjes in*. Laat de kip mooi bruin bakken en voeg dan de wortel en knolselderij toe. Zet het vuur lager*. 6. Voeg de mais en de helft van het tomatenkruidenmengsel toe. 7. Laat ongeveer 10 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn geworden en de kip mooi gaar is. Laat even afkoelen. 8. Verdeel de vulling over de wraps en rol ze op. 9. Leg de opgerolde wraps in een ovenschaal. Bedek met de rest van het tomatenkruidenmengsel en bestrooi met de kaas en pompoenpitten. 10. Bak de enchilada’s 5-8 minuten in de oven tot ze mooi gekleurd zijn. 11. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en de avocado's in kleine blokjes. Meng met de gemengde sla. 12. Serveer de enchilada’s met de salade.

*Mocht je vegetarische kipstukjes voor dit recept gebruiken, dan kun je bij stap vijf de kip weglaten en later toevoegen aangezien deze stukjes alleen opgewarmd moeten worden.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');