doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Recept: ratatouille-plaattaart met zelfgemaakte pesto

Er staat ons heerlijk zomerweer te wachten. Heb jij deze week een etentje of barbecue met familie of vrienden op de planning? Maak deze ratatouille-plaattaart als bijgerecht. De taart ziet er vrolijk uit, is superlekker én plantaardig.
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
Plaattaart

Ratatouille

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

Ratatouille is een bekend en typisch Frans gerecht dat bestaat uit tomaat, courgette, aubergine, ui en knoflook. Allemaal veggies dus, waar je op verschillende manieren mee kan koken. In dit recept worden de groenten gebruikt om er een een plaattaart mee te maken en maak je er als final touch plantaardige pesto bij. Yum!

Ingrediënten

8 plakjes diepvries bladerdeeg
4 tomaten
1 aubergine
1 courgette
1 teentje knoflook
½ citroen, het sap
80 gram pijnboompitten
30 gram verse basilicum
4 el extra vierge olijfolie
2 el edelgistvlokken
zout en peper

How to prepare

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 2. Laat de plakjes diepvries bladerdeeg 2-3 minuten ontdooien op het aanrecht en verdeel de plakjes vervolgens dakpansgewijs over een met bakpapier beklede bakplaat. 3.     Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten, terwijl je ze af en toe in beweging houdt, goudbruin. Haal de geroosterde pijnboompitten uit de pan en laat afkoelen op een bord. 4. Pluk enkele blaadjes basilicum en houdt achter de hand voor de garnering. Doe de rest van de basilicum met de helft van de pijnboompitten, knoflook, edelgistvlokken, extra vierge olijfolie en het citroensap in een keukenmachine en mix tot een gladde pesto. 5. Snijd de aubergine, courgette en tomaten in dunne plakjes van ongeveer 3 mm. 6. Verdeel de zelfgemaakte pesto over het bladerdeeg maar laat ongeveer 1 cm van de rand vrij. Verdeel hier vervolgens dakpansgewijs om en om in een rechte lijn van de ene korte zijde naar de andere korte zijde de plakjes aubergine, courgette en tomaten over. Herhaal deze stap totdat het bladerdeeg bedekt is en je een mooie ratatouille hebt. 7. Bak de plaattaart 25 minuten in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg goudbruin is. Haal de plaattaart uit de oven, snijd in stukken en garneer met de overgebleven verse basilicum.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');