doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Recept: tomatenrisotto met burrata

Heb jij met dit wisselvallige weer ook zin in comfort food? Happy in Shape weet raad! Dit recept voor tomatenrisotto met burrata is voedzaam en warm en dus precies wat je wilt!
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
Tomatenrisotto

Risotto

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

Gaat jouw hart ook sneller kloppen van een pan dampende risotto? Dan heb je vandaag geluk. Dit recept voor tomatenrisotto levert door de burrata (romige mozzarella) namelijk een feestmaal op. Extra plus: het bestaat uit slechts vijf ingrediënten en is dus simpel te bereiden, maar dat maakt het eindresultaat niet minder smaakvol.

Ingrediënten

(voor vier personen)
2 bakjes (360 gram) Honingtomaten®
300 gram risottorijst
1 liter groentebouillon
1 bol burrata
5 gram gedroogde tijm

How to prepare

1. Verhit de oven op 180°C. 2. Leg de Honingtomaten® aan de tros in een ovenschaal. Verdeel de gedroogde tijm over de Honingtomaten® en rooster ze 40 minuten in de voorverwarmde oven. 3. Doe halverwege de oventijd van de tomaten de risottorijst in de pan en roerbak 1 minuut. Blus de risottorijst af met een scheutje groentebouillon. Zet het vuur laag en laat de risotto de bouillon opnemen. Voeg vervolgens steeds beetje bij beetje de groentebouillon toe wanneer de risottorijst de bouillon heeft opgenomen. Herhaal dit net zo lang tot de risottorijst mooi stevig is en de groentebouillon op is, dit zal na ongeveer 20 minuten het geval zijn. 4. Haal de geroosterde Honingtomaten® uit de oven en voeg de helft toe aan de pan met de risotto, roer het geheel door en verdeel de risotto over de borden. Garneer met de overige geroosterde Honingtomaten®, verdeel de burrata hierover en serveer direct.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');