doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Hoe blijf je happy en gezond?

Zo hou jij dit jaar je goede voornemens wél vol

Het plan is er, nu nog echt doen. En met deze tips gaat dat helemaal goed komen.
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
Goede voornemens

Minstens twee keer per week sporten? Minder snacken? Vaker mediteren? Wat er ook op je lijstje goede voornemens voor 2021 staat, met onderstaande tips ga jij ze dit keer wél volhouden.

1. Doe het samen

Zoek een vriend, vriendin of familielid met hetzelfde doel. Moedig elkaar aan en wissel tips uit. Als je samen aan de voornemens begint, ben je ook eerder geneigd om het langer vol te houden. Probeer maar eens!

2. Schrijf het op

Goed excuus om weer een leuk notitieboekje te bestellen... Wist je dat de kans om je doelen te realiseren met 50% toeneemt als je ze opschrijft? Hou dagelijks een boekje bij en gebruik het als houvast.

3. Deel het met anderen

Vertel aan de mensen om je heen waar je aankomend jaar voor gaat. Dit kan meer begrip opleveren als je dat ene koekje afwijst of wat meer tijd aan jezelf besteedt. En... Hoe meer mensen het weten, hoe meer jij wil laten zien dat je het ook echt gaat doen. Win-win.

4. Gewoon doen!

Beginnen met een nieuwe sport, die ene online kookcursus volgen of misschien iedere dag een moment voor jezelf nemen? Onderneem stappen, maar zorg er wel voor dat ze realistisch zijn. Als je begint met hardlopen begin dan rustig en ga niet direct 10km lopen. Zo heb je iets om naar uit te kijken en heb je een stok achter de deur voor als je het even niet ziet zitten. Good luck!