doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Winactie: 'Lekker in je vel'-box

Eeks! Dit is wat er kan gebeuren als je de corona vaccinatie neemt terwijl je fillers hebt

Je kunt het maar beter weten.
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
Corona Moderna vaccinatie

Het lijkt erop dat Moderna's COVID-19 vaccinatie bijwerkingen geeft bij mensen met fillers in hun gezicht. Dat heeft de FDA (U.S. Food and Drug Administration) laten weten.

Fillers

Drie proefpersonen in die de vaccinatie tijdens het onderzoek kregen toegediend, kregen zwellingen in hun gezicht of lippen. Alle drie de personen bleken fillers te hebben. Eén persoon was een 46-jarige vrouw die zes maanden eerder fillers voor huidverjonging kreeg. Een ander was een 51-jarige vrouw die dezelfde behandeling twee weken voor de vaccinatie had gehad. De derde persoon kreeg twee dagen na de vaccinatie zwellingen in haar lippen. Ze had vlak voor de vaccinatie lipfillers laten injecteren.

Zeldzaam

Volgens dermatoloog Debra Jaliman is de bijwerking erg zeldzaam en goed te behandelen. In alle drie de gevallen verdween de zwelling vanzelf, of werd het met een simpele behandeling verholpen.

Het zou volgens allergoloog Purvi Parikh waarschijnlijk een ontstekingsreactie zijn. Volgens hem ligt het niet specifiek aan de COVID-19 vaccinatie, maar kan deze reactie ook voorkomen bij de gewone griep, een verkoudheid of andere vaccinatie. Maar ook als je allergisch bent voor een medicijn. Er moet daarom nog verder onderzoek naar gedaan worden.

Geen paniek

Heb jij fillers en word je gevaccineerd met Moderna? Geen paniek. Niet iedereen met fillers kreeg de bijwerking. Mocht het je nou wel gebeuren, neem dan contact met je dokter op.