5 Dingen waar je een opgeblazen gevoel van krijgt

We herkennen het helaas allemaal...

5 Dingen waar je een opgeblazen gevoel van krijgt

Wanneer je denkt dat ongesteldheid één van de naarste dingen is, behoort ook een opgeblazen gevoel zeker in dat rijtje thuis. In de meeste gevallen weet je niet waar het vandaan komt en vooral niet wat je er tegen kunt doen. Toch zijn er een aantal dingen die ervoor kunnen zorgen dat je een opgeblazen gevoel krijgt. Mocht je hier dus extra gevoelig voor zijn, dan is het handig om deze dingen zoveel mogelijk te vermijden.

1. Frisdranken

De bubbeltjes in je drankje zorgen voor extra lucht in je buik, waardoor je dus een opgeblazen gevoel krijgt. Het drinken door een rietje kan dit alleen maar erger maken.

2. Bepaalde voedingsmiddelen

Er zijn een aantal producten die stoffen bevatten die het lichaam maar moeilijk af kunnen breken, waardoor een opgeblazen gevoel hier vaak het gevolg van is. Probeer deze producten dus niet helemaal te vermijden, maar wel wat minder te nemen.

3. Te snel eten

Je herkent het vast wel dat als je honger hebt, je extra snel gaat eten. Toch krijg je hiervan veel luchtbubbels in je buik, wat dus weer zorgt voor een opgeblazen gevoel. Probeer dus minstens tien keer te kauwen op één hap eten.

4. Te weinig water drinken

Wanneer je te weinig water drinkt, slaat al dat water zich op in je lichaam omdat het bang is dat het te weinig water binnenkrijgt. Drink dus minimaal twee liter water per dag en doe dit ook regelmatig gedurende de dag.

5. Stress

Je lichaam merkt gelijk wanneer je stress hebt en dat resulteert zich ook in een opgeblazen gevoel. Een glas cola pakken helpt dus totaal niet. Hoewel het makkelijker gezegd is dan gedaan, moet je toch proberen zo min mogelijk te stressen.

Lees ook: Dit kun je het beste eten voor een lang verzadigd gevoel

Bron: Girlscene Beeld: iStock