Onderzocht: Mensen die langer snoozen zijn creatiever én slimmer

Druk jij de wekker morgen nog maar een extra keertje weg!

Onderzocht: Mensen die langer snoozen zijn creatiever én slimmer

Ben jij meer een avondmens en ben je in de ochtend dan ook absoluut niet uit bed te krijgen? En druk je je elke ochtend weer suf op die snooze-knop? Dan ben jij waarschijnlijk een stuk slimmer én creatiever dan mensen die in één keer fris en fruitig naast hun bed staan. En ja, dit is wetenschappelijk bewezen!

ZZZzzz

Onderzoekers Satoshi Kanazawa en Kaja Perina hebben een onderzoek gedaan naar waarom avondmensen intelligenter zijn. Hierbij is onderzoek gedaan naar het verband tussen snoozen en creativiteit en intelligentie. Dit verband blijkt er inderdaad te zijn. Volgens de onderzoekers moet je namelijk intelligent zijn om met de snooze-knop overweg te kunnen. Maar waarom moet je daar dan slim voor zijn? 

Crea bea

Evolutionair gezien is de mens niet voorgeprogrammeerd om met de snooze-knop op te staan, maar wel om gelijk op te staan als de wekker (of vroeger je moeder, of nog eerder terug in de tijd een haan) gaat. Je moet dus van goede huize komen als je weet hoe je met de snooze-knop om moet gaan, je hebt het jezelf namelijk op creatieve wijze aangeleerd.

Lees ook: Zo kom je gemakkelijk van acne-littekens af 

Bron: Lindanieuws, Beeld: iStock