5 slimme manieren om sneller af te vallen

Val je maar niet af? Dan deed je waarschijnlijk al die tijd iets fout!

5 slimme manieren om sneller af te vallen

Als je net begint met afvallen, ben je waarschijnlijk druk bezig met calorieën tellen en sporten, maar na een tijdje heb je kans op een terugval en ga je snoepen waardoor je weer aankomt. Volgens voedings-expert Marissa Lippert kan dit beter. Zij zegt dat je het alles-of-niets-dieet moet vergeten, en over moet gaan op een paar gezonde aanpassingen in je dieet. "Dit leidt tot meer gewichtsverlies dan je zou denken," zegt ze in haar boek The Cheater's Diet

Aan Health geeft Marissa tien bruikbare tips die je helpen om veel sneller af te vallen dan je al deed. Hier komen ze: 

1. Verander je go-to maaltijd 

Ga je regelmatig uiteten en bestel je altijd die pasta bij je favoriete restaurant? Verwissel deze dan voor bijvoorbeeld een salade met gerookte kip. Zo kun je gewoon uiteten blijven gaan, maar val je sneller af. 

2. Haal geen snacks in huis 

Als je snacks in huis hebt, ben je eerder geneigd om bijvoorbeeld in de avond een zak chips open te trekken. Het is daarom slimmer om de snacks niet in huis te halen. Als je dan naar de winkel moet voor die zak chips, is er een grote kans dat je het laat zitten. Dit scheelt behoorlijk wat calorieën.

3. Stevig ontbijt

Sla het ontbijt niet over, maar zorg dat je een ontbijtje maakt van ongeveer 300 calorieën dat ook nog eens vult. Een goede combinatie tussen volkoren granen en proteïnen doet wonderen. Neem bijvoorbeeld een volkoren broodje met naturel pindakaas en een appel. Je redt het hiermee tot de lunch zonder honger te krijgen en houdt de calorieën laag. 

4. Kleine sportsessies 

Korte workouts zoals HIIT en de 7-minute-workout doen wonderen. Het is ideaal voor in een druk leven en zijn supereffectief. 

5. Turn it up 

Zet wat energieke en snelle nummers op je telefoon of ipod zodat je tijdens het sporten extra gemotiveerd en hard te werk gaat. Zo ga je net een stapje verder en verbrand je ook meer calorieën!

Lees ook: De ideale workout voor iedereen die een hekel heeft aan sporten 

Bron: Health, Beeld: iStock