Het is de week van de afvaller

Daarom hierbij de 3 beste tips om af te vallen volgens experts

Het is de week van de afvaller

Van 29 januari tot en met 4 februari is het de Week van de Afvaller. Op www.weekvandeafvaller.com kan iedereen terecht die af wil vallen. Er worden tips gedeeld, maar ook recepten, ervaringen en verhalen van mensen om een gezondere en slanke levensstijl na te leven. Silvia Striekwold, coach bij Weight Watchers, stelde drie belangrijke tips op voor iedereen die af wil vallen. Maak je aantekeningen? 

Tip 1: Blijf dicht bij jezelf 

Als je een dieet gaat volgen met eten dat je helemaal niet lekker vindt, is er een grote kans dat je het niet volhoudt en is alle moeite voor niets geweest. Volgens Silvia is het beter om te eten naar je eigen smaak, maar dan wel aanpassingen te maken in de grootte van de porties (meer groentes en minder snoepen), of de bereidingswijze aan te passen. Je eten stomen is namelijk veel beter voor de lijn dan het eten frituren. 

Tip 2: Wees niet bang om opnieuw te beginnen 

Vind je het moeilijk om een dieet vol te houden? Wees niet te streng voor jezelf en probeer het de volgende dag gewoon weer. Het is niet erg om af en toe wat lekkers te eten, maar doe dit niet te vaak. Gun jezelf de tijd om een gezondere levensstijl aan te leren en dan ga je vanzelf slanker eten. Zoals Silvia het zegt: "Een slechte dag maakt het nog geen slechte week". 

Tip 3: Belonen 

Een beloningssysteem kan enorm helpen bij het behalen van je doelen, zo ook op het gebied van afvallen. Beloof jezelf bijvoorbeeld een mooie tas als je een bepaald aantal kilo's bent afgevallen. Zo blijf je gemotiveerd en wordt het afvallen iets makkelijker en leuker. 

Lees ook: Dit drankje helpt je snel afvallen zonder moeite 

Bron: Weight Watchers, Beeld: iStock