Body Secrets met... Charlotte-Sophie Heitinga

"Ik ben een echte Bourgondiër, dat maakt het moeilijk om in shape te blijven"

Body Secrets met... Charlotte-Sophie Heitinga

We kennen de 33-jarige Charlotte-Sophie Heitinga van de high-end sieradenlijn 28and31 en John Heitinga, waar ze mee is getrouwd. Samen hebben ze twee kinderen, Jezebel en Lennox. Happy in Shape vroeg haar het hemd van het lijf over haar, haar lichaam en haar eetgewoontes.

Geheime wapen

"Ik ben een echte Bourgondiër, dat maakt het moeilijk om in shape te blijven. Zeker na je dertigste, omdat je verbranding dan minder snel is. Mijn belangrijkste doel is om gezond te leven, maar het blijft schipperen. Wat ik wel altijd probeer, is om het ’s avonds licht en low carb te houden: soep, salade of kip met groenten."

Personal trainer

"Ik heb een tijdje privé- bokslessen gehad. Maar ik heb geen schop onder mijn kont of stok achter de deur nodig.."

Altijd in mijn koelkast

"Spa Rood, daar ben ik verslaafd aan geraakt nadat ik met Cola Light ben gestopt. Verder fruit, Optimel kwark 0% vet, groentesapjes en biefstuk- worst of kipfilet. Er staan ook altijd kant-en-klare eiwitshakes koud."

Vandaag gegeten

"In de ochtend een groene shake van The Cold Pressed Juicery met amandelmelk en dadels. Mijn lunch was een kleine Indische rijsttafel, maar ik heb vooral vlees en vis gegeten en de rijst laten liggen. ’s Avonds heb ik verse groentesoep gemaakt."

Secret sin

"Toastjes met filet americain en kaasplankjes. Super gezellig als we op de bank zitten." 

Sportregime

"Ik doe vier keer per week aan ‘fietsfitness’ bij Rocycle in Amsterdam. Dat is een soort spinning, maar je gebruikt ook dumbells om je bovenlichaam te trainen en doet push-ups op de ‘bars’. Een killer work- out van 45 minuten; superleuk en effectief."

Onzekerheden

"Ik had wel iets langere, minder stevige benen willen hebben. Maar ik ben nu eenmaal klein van stuk en heb een wat bredere bouw, omdat ik vroeger veel aan judo heb gedaan. Aan de ander kant: mijn buik is na twee kinderen nog altijd strak."

Tip

"Ik ben me wat meer gaan verdiepen in voeding; wat is bijvoorbeeld het verschil tussen enkel- en meervoudige koolhydraten? Vaak zit het hem in kleine dingen." 

Crashen voor de rode loper

"De laatste keer dat ik een streng dieet heb gevolgd, was voor mijn bruiloft. Maar ik merk nu dat sporten veel meer met je lichaam doet, omdat je er strakker van in je vel komt te zitten."

Lees ook: Body Secrets met... Zimra Geurts

Beeld: ANP