Zo kom je zonder pijnstillers van je hoofdpijn af

Weinig zo vervelend als hoofdpijn, maar daar komt met deze tips een einde aan

Zo kom je zonder pijnstillers van je hoofdpijn af

Er is weinig zo vervelend als hoofdpijn. Het kan je behoorlijk belemmeren in het dagelijks leven. Wil je liever niet te veel pijnstillers slikken, maar toch van die hoofdpijn afkomen? Dan hebben we voor jou de 7 tips om van die vervelende, zeurende pijn af te komen die echt helpen! Maak je gelijk aantekeningen? 

1. Rust houden 

Hoofdpijn kan vele oorzaken hebben, waarvan stress er eentje is. Het is een teken dat het lichaam rust nodig heeft. Ga even liggen en zorg dat het lichaam zich weer kan opladen. Daarna is er een kans dat de hoofdpijn is gezakt. 

2. Leg ijs op je voorhoofd

Het voorhoofd koelen kan verlichtend zijn voor de hoofdpijn en het kan zelfs helemaal weggaan. Als je lichaam aandacht geeft aan de koude prikkels, zal het minder aandacht geven aan de pijnprikkels. 

3. Neem een warme douche 

Veel mensen hebben de voorkeur voor kou op hun hoofd, maar soms kan warmte juist helpen. Als je hoofdpijn hebt vanwege een verkoudheid of griep dan kan een warme douche er juist voor zorgen dat de holtes weer vrij worden gemaakt. 

4. Neem een massage 

Hoofdpijn kan onder andere ontstaan door vastzittende spieren. Vooral rondom het hoofd, de nek en de rug kan het doorstralen en uiteindelijk voor hoofdpijn zorgen. Om deze spanningshoofdpijn te voorkomen of te verhelpen kan een massage goed zijn. Daarnaast is rust ook goed; zie puntje 1. 

5. Probeer acupressuur 

acupressuur lijkt op acupunctuur, maar dan zonder naalden. Er wordt op de speciale drukpunten gedrukt waar bij acupunctuur een naald zou komen. Het puntje op je handpalm tussen je wijsvinger en je duim kan hoofdpijn tegengaan. 

6. Minder alcohol 

Wees voorzichtig met alcohol. Alcohol droogt het lichaam uit, wat weer kan zorgen voor hoofdpijn. Alles daarover lees je hier

7. Blijven drinken 

Als je te weinig drinkt kun je ook last krijgen van hoofdpijn. Als je genoeg water blijft drinken gedurende de dag kun je dit voorkomen. 

Lees ook: Happy in shape met Ellen Hoog 

Bron: Health, Beeld: iStock