Zo bespaar je geld op je sportschoolabonnement

Voortaan heb jij een slank lichaam maar geen slanke portemonnee!

Zo bespaar je geld op je sportschoolabonnement

Het is nog steeds januari en dat is de maand dat de meeste mensen een abonnement afsluiten op de sportschool. Overweeg jij ook om een abonnement af te sluiten? Wacht dan nog heel even, want wij hebben voor jou de belangrijkste tips om zo goedkoop mogelijk een abonnement af te sluiten! Daar heb je nog eens iets aan. 

1. Aan het werk 

Het beste is het om een sportschool te zoeken in de buurt van je huis óf je werk. Het is het goedkoopst om een locatie te kiezen buiten de stad, omdat de sportscholen in de stad vaak duurder zijn. Een voordeel van een sportschool bij je werk is dat je na je werk sneller heengaat en niet het risico lopen dat je niet meer van de bank afkomt als je eenmaal thuis bent. Dat is nog eens een win-winsituatie! 

2. Vraag naar de aanbiedingen

Het zou kunnen dat sommige bedrijven in eerste instantie niet zeggen dat ze een aanbieding hebben, dus daarom is het altijd handig om ernaar te vragen. Indien er geen aanbieding is, kun je als je geluk hebt misschien nog wat korting lospeuteren. Vragen mag altijd! 

3. Wees flexibel 

Heb je niet veel discipline? Dan is het misschien niet zo'n goed idee om in je goede bui een jaarabonnement te nemen. In april is de kans groot dat je er alweer klaar mee bent. Daarom is het soms verstandiger en goedkoper om een maandabonnement te nemen, want anders betaal je straks voor een abonnement waar je nooit gebruik van maakt.

4. Jaartje 

Weet je héél zeker dat je er een jaar of langer wilt blijven? Dan is een jaarabonnement natuurlijk vaak goedkoper dan een maandabonnement. 

5. Op de proef 

In plaats van het abonnement bij het vorige puntje kun je natuurlijk ook beginnen met een proefabonnement. Bevalt het je toch niet helemaal bij de sportschool? Dan kun je kosteloos gewoon weer weggaan. Bevalt het wel? Dan heb je een dag/week/maand gratis gesport! 

6. Dealtje 

Sportscholen hebben soms deals en aanbiedingen. Denk dan aan gratis inschrijven of de eerste aantal maanden gratis sporten. Heeft jouw sportschool vaak dit soort aanbiedingen? Dan is het verstandig om even te wachten tot er weer zoiets langskomt voor je je inschrijft.