Door dit te eten heb je meer last van droge en schrale lippen

Heb jij vaak last van droge lippen? Dan moet je op dit voedingsmiddel flink minderen!

Door dit te eten heb je meer last van droge en schrale lippen

Het is winter en dus is de lucht droog en de temperatuur laag. Je lippen hebben het zwaar te verduren en je lippenbalsem is 9 van de 10 keer kwijt. Wat moet je dan doen tegen droge en schrale lippen? Daar zijn een aantal oplossingen voor, waaronder iets heel belangrijks in je voeding!

- Zout 

Zout heeft een uitdrogende werking. Als je te veel zout eet, zullen je lippen sneller uitdrogen en korstjes krijgen. Probeer dus minder zout te eten en meer te drinken om de vochtbalans van je lichaam op pijl te houden. 

- Salicylzuur 

Leek het je een goed idee om salicylzuur (of iets anders tegen acne) te gebruiken voor een zuiverdere huid? Dan heb je waarschijnlijk meer last van droge lippen. Smeer de volgende keer eerst lippenbalsem op je lippen voor je het salicylzuur aanbrengt, zodat je lippen beschermd blijven. 

- Likken 

Als je droge lippen hebt, heb je sneller de neiging om over je lippen heen te likken met je tong. Dit heeft echter een uitdrogend effect, waardoor het alleen maar erger wordt. Je kunt beter een vet product gebruiken in deze situatie, zoals bijenwas. Heb je erge last van korstjes en velletjes op je lippen? Scrub ze dan weg met een lipscrub. 

Lees ook: Dit is de perfecte full-body workout, zónder naar de sportschool te gaan 

Bron: Thisispowder, Beeld: iStock