De beste en slechtste noten voor je lijn

Welke noten passen er het beste in jouw dieet?

De beste en slechtste noten voor je lijn

Noten zijn een hele goede snack als tussendoortje. De meeste noten zitten namelijk vol met vitaminen, mineralen, proteïnen en gezonde vetten. Er zijn echter ook noten die minder goed voor je lijn zijn. Daarom hieronder de drie beste en twee slechtste noten. 

Vet, vetter, vetst

Het nadeel van sommige noten is dat ze vol kunnen zitten met vet en dus met calorieën. Daarnaast zijn veel noten bewerkt met zout of suikers en zijn daarom niet erg aan te raden in een gezond dieet. 

De beste noten voor je dieet

Amandelen, cashewnoten en pistachenoten. Natuurlijk wel de ongebrande, ongezouten en ongezoete variant. Met mate passen ze perfect in een gezond en afwisselend dieet. Pak bijvoorbeeld een handje van deze noten om je hongergevoel tegen te gaan. Per 100 gram bevatten ze ongeveer 160 calorieën. 23 amandelen, 18 cashewnoten of 49 pistachenoten bevatten 6 gram proteïnen en 13 gram vet. 

De slechtste noten voor je dieet

Macadamia- en pecannoten zijn het slechtst voor je dieet. Ze bevatten namelijk heel veel vet. 12 macadamianoten en 20 pecannoten bevatten 200 calorieën per portie. Daarnaast zit er 3 gram proteïnen in en 21 gram vet. Hoe dan ook blijven het goede noten; je moet de porties alleen beperkt houden als je probeert af te vallen. Een handje per dag is meer dan genoeg voor je dagelijkse dosis goede, plantaardige vetten en voedingsstoffen als aanvulling op je dieet. 

Lees ook: Máxima's prachtige figuur: Dit is haar geheim

Bron: Health, Beeld: iStock