De fouten die veel vrouwen maken als ze beginnen met afvallen

Maak jij ze ook?

De fouten die veel vrouwen maken als ze beginnen met afvallen

Ben jij in het nieuwe jaar begonnen met afvallen en/of meer sporten? Dat is natuurlijk een goed voornemen, maar weet je eigenlijk wel of je het goed doet? Er worden nog erg veel fouten gemaakt op het gebied van gewichtsverlies. Zitten jouw fouten erbij? 

1. Te veel proteïnen eten 

Je hebt proteïnen gewoon nodig, vooral bij de opbouw van spieren. Maar pas op dat je niet extreem veel proteïnen gaat eten. Als je te veel proteïnen binnenkrijgt, kan dit namelijk in het lichaam worden opgeslagen in de vorm van vet. Daarnaast zitten er in proteïnerepen vaak veel suikers en vetten, wat je lichaam én afvalproces niet veel goeds doen. 

2. Korten op groenten

Dat je bent begonnen met afvallen betekent niet dat je moet stoppen met het eten van groenten. Groenten zijn juist een aanvulling op je magere dieet en zitten vol met vitaminen en mineralen die essentieel zijn als je sport. 

3. Een groot glas vruchtensap in de ochtend

Dit is niet erg aan te raden. In veel sappen zit een hoog suikergehalte waardoor het bloedsuikergehalte in één keer flink toeneemt. Door de insuline die er wordt aangemaakt krijg je honger en ga je overeten. Je kunt beter een glas water of thee nemen bij je ontbijtje. 

4. Je te erg vasthouden aan het gewicht op de weegschaal 

Veel mensen vallen de eerste weken veel kilo's af aan vetten, maar ook vocht en koolhydraten. Als je er ook bij sport, maak je spieren aan. Wat veel mensen vergeten is dat spieren zwaarder zijn dan vet. Dat je tijdens het sporten en afvallen dus niet veel in gewicht afvalt kan daardoor komen, terwijl je er wel een stuk slanker uitziet. 

5. Te weinig slapen 

Als je wilt afvallen zul je ook voldoende moeten slapen. In de slaap kunnen spieren namelijk herstellen, maar ook kan een goede nachtrust voor minder hongergevoelens zorgen gedurende de dag. Win-win-situatie dus!

Lees ook: Dit gebeurt er als je niet eet na het sporten 

Bron: Health, Beeld: iStock