Lena Dunham en haar cellulite staan in eerste photoshop-vrije magazine

En daar maakt ze een duidelijk statement bij

Lena Dunham en haar cellulite staan in eerste photoshop-vrije magazine

Lena Dunham schittert voor het februarinummer van de Amerikaanse Glamour samen met haar collega’s van de populaire tv-serie Girls op de cover. De actrice verscheen al eerder op de voorkant van wat bladen, maar was daar niet altijd even blij mee. Toch is ze met de cover van het modeblad maar al te blij. En wel om deze reden.

Onbewerkt

De actrice is zich er maar al te goed van bewust geen doorsnee skinny Hollywood-ster te zijn, maar schaamt zich daar allerminst voor. Zo liet ze eerder al weten totaal niet blij te zijn met de cover van magazine Tentaciones. Via Instagram liet Lena in een uitgebreide post weten dat de coverfoto totaal niet liet zien wie zij daadwerkelijk was. “Het is een gek gevoel om naar een lichaam te kijken die in niets op die van jezelf lijkt”, schreef de actrice bij de cover waar volgens Lena flink wat photoshop was gebruikt.

Statement

Lena is mede om die reden dan ook extra blij met de cover van Glamour. Ze prijst de publicatie van de onbewerkte cover dan ook met de woorden “Laat mijn cellulite gewoon zijn ding doen”. Ook wil Lena nog kwijt, dat je het niet altijd met haar eens hoeft te zijn, maar je haar uiterlijk daarvoor niet hoeft te bekritiseren. “Wat iemands maat, kleur of seksuele voorkeur ook is, er is genoeg ruimte voor ons allemaal en we zouden allemaal mooi gevonden moeten worden”, schrijft ze in een openhartige post.

Met haar statement weet de actrice iets heel belangrijks uit te dragen, namelijk dat niemand perfect is. En zolang jij tevreden bent met je eigen lichaam, is er niemand die daar iets aan moet en kan veranderen. Bekijk de foto hieronder. 

Lees ook: Waarom de roze muur van Kendall Jenner haar helpt om dun te blijven 

Bron: Cosmopolitan Australia, Beeld: Getty