Winterdipje? Van deze voedingsmiddelen word je pas écht blij

Skip het vette comfort food maar!

Winterdipje? Van deze voedingsmiddelen word je pas écht blij

De winter is in volle gang en het is weer ijskoud buiten. Voel jij een winterdipje opkomen? Graai dan niet naar een reep chocolade of een zak chips. Van de acht volgende voedingsmiddelen word je namelijk écht blij! 

Happy food 

1. Rode peper 

Je lijf herkent de hitte als pijn. Daardoor wordt endorfine aangemaakt, een natuurlijke pijnstiller die zorgt voor een geluksgevoel. 

2. Avocado

Waar is-ie niet goed voor? Avocado stimuleert de hersenen, houdt de bloeddruk laag en zorgt voor een gelukkig gevoel. 

3. Honing

Een goed alternatief voor suiker. Honing bevat kaempferol en quercetine, stoffen die je hersenen gezond houden en een depressie voorkomen. 

4. Kokosnoot 

Verse kokosnoten bevatten triglyceriden. Deze speciale vetten zorgen voor een goed humeur en ze verbeteren de gezondheid van je brein. 

5. Mosselen

Deze zeevruchten bevatten jodium, selenium en zink, stoffen die goed zijn voor de werking van je schildklier, die weer helpt bij het regelen van je stemmingen. 

6. Spinazie

Popeye's favoriet zit bomvol vitamine B9 en B12. Deze vitaminen staan erom bekend dat ze depressieve gevoelens verminderen. 

7. Vijgen 

Door het eten van vijgen maak je het hormoon serotonine aan. Dit is een stofje waar je vrolijk en gelukkig van wordt. 

8. Pompoenpitten 

Deze smaakmakers voor bijvoorbeeld in de salade bevatten tryptofaan, dat zorgt voor de aanmaak van serotonine, het geluksstofje. 

Lees ook: Dingen die je nooit moet doen tijdens de seks 

Beeld: iStock