Onderzoek wijst uit: Hoe vaker je jouw moeder ziet, hoe langer ze leeft

Dit weekend dus maar even langs voor een kopje koffie?

Onderzoek wijst uit: Hoe vaker je jouw moeder ziet, hoe langer ze leeft

Moeders, wat ben je vroeger gek van de jouwe geworden. Maar nu je ouder bent, begrijp je haar een stuk beter en merk je dat je zelfs op haar lijkt. Heb jij een goede band met jouw moeder? Spreken jullie elkaar niet alleen vaak, maar lopen jullie de deur ook bij elkaar plat? Dan is de kans groter dat jouw moeder oud wordt.

Moederliefde

Je moeder regelmatig uitnodigen op de koffie zorgt er niet alleen voor dat ze een kwalitatief beter leven heeft, maar ook daadwerkelijk langer leeft. Onderzoekers van de University of California hebben ontdekt dat eenzaamheid een grote rol speelt bij ouderdom. Voor het onderzoek zijn 1600 ouderen gevolgd met een gemiddelde leeftijd van 71 jaar. Hierbij keken ze naar hun sociaaleconomische status, gezondheid en relaties.

Eenzaam

Bijna 23% van de eenzame deelnemers stierf binnen zes jaar van het onderzoek, in tegenstelling tot slechts 14% van de deelnemers die een goede band hebben met familie. De ouderen hebben aangegeven dat ze grote waarde hechten aan de band met hun kinderen en kleinkinderen. Nodig je moeder dus nog een keertje extra uit voor een glaasje bubbels, jullie moeder-dochter band is onbetaalbaar!

Lees ook: Over dít lichaamsdeel is Doutzen Kroes onzeker

Bron: Beau Monde, Beeld: iStock