Dit zijn de 10 fitness-trends voor 2017

Waar wacht je nog op?

Dit zijn de 10 fitness-trends voor 2017

Het nieuwe jaar is begonnen en dat is een goed moment om even de trends voor het aankomende jaar op een tijdje te zetten. Dan weet je gelijk wat je dit jaar zoal kunt verwachten op het gebied van fitness en health! 

Fitgirl

1. Draagbare technologie 

Een tracker voor hardlopen en smartwatches zijn de laatste jaren al een populair cadeau geweest, vooral tijdens de feestdagen. Volgens onderzoekers zal deze trend alleen nog maar toenemen in het jaar 2017. 

2. Body weight training

Sporten zonder enige attributen maakt dit jaar een opmars. Lunges, squats en planking... Kom maar door! 

3. HIIT

HIIT staat voor High-intensity Interval Training en is een korte training wat erg inspannend is. In 2017 zal deze trend blijven groeien.

4. Afgestudeerde, gekwalificeerde en ervaren trainers

We willen het beste van het beste en het liefst nog wel de personal trainers van de celebrity's. Dat neemt alleen nog maar toe dit jaar. 

5. Krachttraining 

Strong is the new skinny. Spieren verbranden vet en zijn goed tegen rugpijn en diabetes. Daarom is dit dé trend van 2017.

6. Groepslessen

Het is allemaal nogal saai in je eentje, dus doe gezellig mee met de groepslessen en varieer met allerlei soorten lessen. Het zal je lang niet zo snel gaan vervelen als gewone cardio. 

7. Sporten als medicijn

Sporten is ontzettend gezond en kan allerlei positieve effecten hebben op de gezondheid. Zo kan sporten de kans op diabetes, beroertes, kanker, dementie en andere ziektes beperken. Daarnaast werkt sporten stressverlagend en is het dus goed voor zowel lichaam als geest. 

8. Yoga

Ook yoga is goed voor zowel lichaam als geest. Het rekt en verstevigd de spieren terwijl je op hetzelfde moment zen in je hoofd wordt. Yoga kun je absoluut niet meer ontwijken in 2017. 

9. Personal training

Deze hebben we al gezien bij puntje 4 en is erg in opkomst. Mensen hebben hun geld graag over voor kwalitatief goede trainingen. 

10. Sporten en afvallen 

Het heeft deels te maken met de goede voornemens, maar 2017 zal in het teken staan van gezonder en strakker worden. Nog nooit deden er zoveel mensen mee aan deze gezondheidstrend. 

Lees ook: 5 x eten met koolhydraten waar je van afvalt 

Bron: InStyle, Beeld: iStock