Volgens experts mag je dit absoluut niet meer eten in 2017

Waarom deed je dat eigenlijk nog?

Volgens experts mag je dit absoluut niet meer eten in 2017

Je hele voedselregime omgooien om je goede voornemens na te leven? Dat hoeft helemaal niet! Door slechts een paar dingen uit je voeding te schrappen ben je al een heel stuk gezonder bezig. Volgens Harpers Bazaar USA zijn dit de 6 dingen die je absoluut moet schrappen uit je dieet!

Weg ermee 

1. Suiker 

Maar natuurlijk staat deze bovenaan. Suiker stond al jarenlang bovenaan de dodenlijst als het gaat om voeding, maar ook deze keer wordt het zoete goedje nog even benadrukt. Volgens de Amerikaanse diabetesexpert Maria Elena Rodriguez zit er geen enkel voordeel aan suiker. "Suiker is verslavend en is alles behalve goed voor je. Daarnaast zitten er totaal geen voedingsstoffen in en voegt alleen maar calorieën toe aan je voeding. Op den duur kan het lijden tot overgewicht en zelfs diabetes."

2. Açaí bowls

Deze kommen met zaden en andere dingen lijken op het eerste oog heel goed voor je, maar schijn bedriegt. Hoewel de açaí bowl nog een hele gezonde trend leek het afgelopen jaar, blijken er waanzinnig veel suikers en koolhydraten in te zitten. Er mogen dan gezonde ingrediënten in zitten, het is evengoed aan te raden om even het etiket op de achterkant te lezen. Notenboter zit bijvoorbeeld vol met calorieën! 

3. Bewerkt eten 

Hoewel de biologische voedselmarkt nog altijd in opmars is, zijn er nog steeds veel voedingswaren met E-nummers en andere ongezonde dingen. Dit willen we natuurlijk absoluut niet meer zien in 2017. 

4. Zoete dranken 

Zoete drankjes worden ook wel vloeibaar snoep genoemd. Er zitten ontzettend veel suikers en E-nummers in verstopt en dat wil je natuurlijk liever niet binnenkrijgen. Zó 2016! 

5. Speciale dieetvoeding

De maaltijdrepen en light producten lijken dan wel te passen in een caloriearm dieet, maar zijn ook enorm verraderlijk. Aan deze producten zitten allerlei zoetstoffen toegevoegd en bevatten vrijwel geen vitaminen en mineralen. Al met al chemische troep te noemen. Nooit meer doen! 

6. Rood vlees

Er zijn sterke bewijzen dat rood vlees kanker kan veroorzaken. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat rood vlees ook nog eens kan zorgen voor diabetes en hartproblemen. Kortom, hier loop je voortaan met een grote boog omheen in de supermarkt of slagerij. 

Bron: Elle, Harpers Bazaar, Beeld: iStock