Wist jij dit bijeffect van thee al?

Het is eigenlijk vrij logisch.

Wist jij dit bijeffect van thee al?

Wij vrouwen kunnen thee leuten als de beste en veel van ons drinken dan ook liters per week van dit warme drankje. Maar is het je wel eens opgevallen dat je enorm vaak moet plassen na een kopje thee? Hier is nog een logische verklaring voor ook.

Zenuwstelsel

Net als in koffie, zit in thee ook het stofje cafeïne. Maar in thee wordt dit beruchte stofje theïne genoemd, maar het komt in principe op hetzelfde neer. Hoewel er in een kop koffie een aanzienlijk hoger gehalte cafeïne zit, krijg je dit dus toch binnen door een kopje thee. Theïne stimuleert het centrale zenuwstelsel van ons lichaam en daarmee ook onze nieren. Zo gaan we dus sneller naar de wc na het drinken van thee, in plaats van dat thee meer urine produceert. Je nieren krijgen gewoon de smaak te pakken en gaan wat sneller te werk.

En het fabeltje dat thee vochtafdrijvend zou werken klopt niet, want het levert juist vocht aan het lichaam. Het enige nadeel is dus dat het ook weer heel snel je lichaam verlaat. Handig om te weten, nu kunnen we er tenminste voortaan rekening mee houden!

Bron: HubPages Beeld: Istock