Onderzoek: Geboortemaand beïnvloedt je gezondheid

En dat is niet niks...

Onderzoek: Geboortemaand beïnvloedt je gezondheid

Uit nieuw Amerikaans onderzoek is gebleken dat de maand waarin je geboren bent, invloed heeft op je gezondheid. Wetenschappers hebben een verband aangetoond tussen de geboortemaand en de kans om op latere leeftijd 55 verschillende ziektes op te lopen.

Onderzoek

Voor het onderzoek zijn 1,7 miljoen patiënten uit New York over een periode van 28 jaar bestudeerd. Daaruit blijkt dat baby's die in de maand oktober of november worden geboren, het ongezondste ter wereld komen. Deze baby's zijn het meest gevoelig voor acute bronchitis, virusinfecties en ADHD.

Ben je in maart of april geboren? Dan ben je juist weer gevoelig voor hart- en vaatziekten. Zag je in de maand mei het daglicht? Dan heb je geluk, want deze mensen hebben de minste kans om één van de 55 ziektes op te lopen.

Aanstaande ouders hoeven zich volgens onderzoeker Nicholas Tatonette geen zorgen te maken. "Het risico dat je loopt op bepaalde ziektes op basis van je geboortemaand is relatief laag, zeker wanneer je het vergelijkt met andere invloedrijke variabelen, zoals je eetpatroon of fitnessregime", aldus de onderzoeker.

Bron: Newsweek Beeld: Istock