Move over kokoswater, er is een nieuwe foodtrend op komst: kakkerlakkenmelk. Durf jij het te drinken?
Het eten van insecten is sinds kort erg populair. Je komt mieren en sprinkhanen tegenwoordig gewoon tegen op de menukaarten van fancy restaurants en krekels worden verwerkt in energierepen. En dan is er nu ook kakkerlakkenmelk.
Veel proteïnen en koolhydraten
De meeste kakkerlakken leggen eitjes, maar er is een bepaalde soort dat echt bevalt van levende jongen. En deze jongen worden gevoed met melk. Onderzoekers kwamen er onlangs achter dat die melk erg voedzaam is. Het drankje bevat namelijk veel proteïnen, essentiële aminozuren, koolhydraten en lipiden.
Moeilijke beestjes om te melken
Biochemist Subramanian Ramaswamy zei tegen de Washington Post dat hij denkt dat de melk binnenkort gebruikt zal worden in proteïnen shakes. Maar: een kakkerlak melken is niet zo makkelijk. Er moet dus eerst nog een manier gevonden worden om het drankje in grote hoeveelheden te kunnen produceren. Bovendien moet nog onderzocht worden of de melk niet giftig is.
Het klinkt nu ook niet echt aantrekkelijk als je het ons vraagt... Zou jij het drinken?